Автор
Пепа Попова - Пепита

Тоалетите на коронацията: Най-красивите визии на кралските особи в чест на крал Чарлз III (снимки)

Коронацията на крал Чарлз Трети вече е в историята, но отзвукът от нея продължава да ни вълнува. Днес обръщаме поглед към визиите на кралските особи, присъствали на церемонията.

Ето на какво заложиха крале и кралици, престолонаследници и принцеси, дошли от близо и далеч:

Крал Фелипе VI и кралица Летисия от Испания

Винаги елегантната кралица Летиcия бе избрала за коронацията на крал Чарлз Трети розов ансамбъл, съставен от блуза с пеплум и миди пола и клъч, специално проектирани за нея от Уес Гордън - творческият ръководител на Carolina Herrera. Към бомбонения сет тя бе добавила подходящи розови обувки и сламена шапка, обвита в прозрачен розов плат; Кралят бе в черна военна униформа със светлосиня лента и пурпурен пояс.

View post on Instagram
 


Крал Маха Ваджиралонгкорн и кралица Сутида от Тайланд
Кралица Сутида се появи в син ансамбъл, украсен с жълта лента. Акцент във визията ѝ бяха бижута с диаманти и сапфири, черна чанта и сребърни обувки на ток; Кралят бе в черно-жълта военна униформа.

View post on Instagram
 

Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани и шейха Джавахер бинт Хамад бин Сухайм Ал Тани от Катар

Шейха избра за коронацията сребриста рокля с бродерия и кремаво наметало; шейхът бе в черен костюм и сиви панталони на райета, като вратовръзката му прекрасно кореспондираше на визията на дамата му.

View post on Instagram
 

Принц Фредерик, престолонаследник на Дания, син на кралица Маргрете II, и съпругата му принцеса Мери

Принцесата-престолонаследник бе в тъмно лилав едноцветен ансамбъл, състоящ се от обгръщаща тялото рокля, фасинатор и обувки на ток; престолонаследникът принц Фредерик бе в черна военна униформа.

View post on Instagram
 


Престолонаследникът на Япония принц Фумихито и принцеса Кико

Принцесата бе в приказно кимоно в цвят шампанско с жълти декоративни шарки; престолонаследникът избра за церемонията дълго черно сако и сиви панталони на райета.

View post on Instagram
 


Престолонаследникът на Норвегия принц Хокон и принцеса Мете-Марит

Принцеса Мете-Марит бе в миди рокля, изработена по поръчка от Питър Дундас, с флорални жакардови шарки, плюс съвпадащ мрежест фасинатор, бежови токчета и ръкавици на Paula Rowan; престолонаследникът заложи на червено-черна военна униформа.

View post on Instagram
 

Крал Абдула II и кралица Рания от Йордания

Кралицата бе в изработена специално за случая пастелножълта рокля с яка с панделка на раменете, проектирана специално за нея от Тамара Ралф, към която бе добавила бели обувки на ток, подходящ жълт фасинатор и бял клъч; кралят в тъмносин костюм с бяла риза, червена вратовръзка и черни обувки.

View post on Instagram
 

Принц Албер II и принцеса Шарлийн от Монако

Принцесата заложи на едноцветен ансамбъл в шампанско цвят с прикрепен пояс с дължина до пода, токчета със заострени върхове и фасинатор; принцът бе в униформа в черно, тъмносиньо и червено.

View post on Instagram
 

Крал Вилем-Александър и кралица Максима от Холандия


Кралицата бе в стилна бяла рокля с тънък колан и флорални изрязани шарки на раменете, която бе комбинирала с бежови обувки на ток, бял, украсен с панделка фасинатор, бели ръкавици и бежов клъч; кралят в черно сако, сиви панталони, бяла риза, сребърна жилетка и вратовръзка.

View post on Instagram
 

Крал Карл XVI Густав и принцеса Виктория от Швеция

Кралицата бе в кобалтовосин ансамбъл, състоящ се от рокля с дълги ръкави и колан на талията, заострени токчета, платнена шапка, квадратен клъч и брошка с кралски портрет; кралят - във военна униформа в черно и злато.

View post on Instagram
 

Крал Летсие III и кралица Масенате Мохато Сеейсо от Лесото


Кралицата бе в шармантна синьо-зелена бродирана рокля със структурирано деколте и издути дълги ръкави, която комбинира със син фасинатор с бели пера, бял плик и бижута със сапфири; кралят бе в черен костюм с бяла риза и синя вратовръзка

View post on Instagram
 

Кралица Ан Мари, престолонаследникът принц Павлос заедно с принцеса Мари Шантал от Гърция

Кралицата бе в тъмносиня рокля тип палто, към която бе добавила обувки на висок ток в черно, тъмносин фасинатор, бели ръкавици, тъмносин клъч и брошка с диамантен лебед; престолонаследникът бе в черно сутрешно сако, сиви панталони, бяла риза, бледосиня вратовръзка и черни обувки; а принцестата бе заложила на пастелно синя рокля с колан с голяма панделка на рамото, подходящи сини обувки, фасинатор и клъч във формата на книга.

View post on Instagram
 

За финал Техни Величества Цар Симеон II и Царица Маргарита Българска

Изключително елегантна бе Царица Маргарита Българска. Към дантеления сет в бяло царицата бе добавила голям лилав шал и бяла чанта. Цар Симеон II заложи на черно сако, сиви панталони, бяла риза, сива вратовръзка и черни обувки

View post on Instagram