Автор
Woman.bg

Тоалетите на Меган, вдъхновени от непокорната Даяна (СНИМКИ)

На 31 август се навършват 22 години от трагичната смърт на една от най-обичаните и харизматични личности в кралската британска фамилия – Даяна Франсис Маунтбатън-Уиндзор, останала в историята като „принцесата на народа“.

Принцесата на Уелс, която посвети голяма част от времето си на обикновените хора. Която допринесе за развитието на благотворителните каузи по света. Жената, която избра любовта пред фалша, скрит зад фасадата на кралския дворец. Майката, която остави след себе си две прекрасни деца – принцовете Уилям и Хари. Тя бе не само еталон за силна и независима жена, но и истинска модна икона, а тоалетите ѝ бяха следени под лупа от всички модни корифеи и таблоиди по целия свят.



Даяна беше толкова различна и неподражаема, но в същото време умееше да живее като другите. С всяка своя публична изява тя се стремеше да покаже свободния си дух и силния си характер, избирайки за целта дрехи извън рамките на установените и наложени норми и правила.

През 1994 г., две години, след като тя и принц Чарлз се разделят, Даяна се появява на събитие, организирано от "Венити феър". Светът е шокиран. Лейди Ди е облечена в къса, прилепнала по тялото черна рокля, с дълбоко деколте и голи рамене. Дворецът е в потрес. Роклята се превръща в сензация! „Красноречив жест, с който Даяна казва: „Не ми пука“, пише тогава „Хъфингтън поуст“.

View post on Instagram
 


Умишлено или не, може би тъкмо тази линия на поведение, в което има някакъв бунт, непримиримост и отричане на стереотипите, реши да следва и днес съпругата на принц Хари – Меган Маркъл. Младата свободолюбива и разведена американка, която само с произхода и социалния си статус доказа, че статуквото на кралския двор може да бъде разбито. И продължи да го разбива със своя стил на обличане, на който неведнъж сме ви обръщали внимание.

В тоалетите на Маркъл има от всичко, с което някога майката на нейния съпруг искаше да каже на обществеността, че трябва да бъдеш такъв, какъвто си, да имаш дързостта и смелостта да излезеш от черупката си и да изгрееш с цялата си истинска същност, характер и светлина.

Може би тъкмо поради това херцогинята на Съсекс се стреми да подражава на своята покойна свекърва и напълно съзнателно посяга към стила, цветовете, щампите, кройката, детайлите и формите на роклите, с които някога принцеса Даяна блестеше в цялата си бунтарска и магнетична светлина.

Четете още: Дворецът обяви Меган за втората Даяна