Автор
Пепа Попова - Пепита

Томи Хилфигър - дизайнерът, който постигна американската мечта

Днес е рожденият ден на Томи Хилфигер. Един от най-известните нюйоркски дизайнери навърши 69 години.

Кариерата му започва в родния град Елмира, където препродава дънки, донесени от Манхатън. По-късно се премества в Ню Йорк, където работи последователно с Калвин Клайн и Пери Елис, подготвяйки се за реализирането на своята най-голяма мечта - собствена марка. И тя се осъществява през 1985 година. С подкрепата на Мохан Марджани, влиятелен бизнесмен и производител на тъкани, той основава корпорация Tommy Hilfiger.
Успехът не идва веднага – едва след появата на колекция пролет-лято 1992 Съветът на модните дизайнери на Америка определя Хилфигер за най-добър дизайнер на мъжки дрехи. В не едно свое интервю той признава, че мотото му е „Не се отказвай от мечтите си“. Хилфигър все още се придържа към него.

View post on Instagram
 


В последните години Томи Хилфигер с ентусиазъм се включва в различни и интересни сътрудничества с представители на милениалите. През 2016 г. видяхме първата съвместна колекция с Джиджи Хадид, след която последваха още няколко изключително добре приети колаборации с нея. Миналата година Зендая пое щафетата.

View post on Instagram
 


Решихме да отпразнуваме рождения ден на дизайнера с няколко негови крилати мисли:

View post on Instagram
 

Възможностите са безкрайни, така че никога не се обезкуражавайте от неуспеха.

Американският стил означава увереност, независимост, разнообразие и свобода на изразяване.

View post on Instagram
 

Модата е свързана с достъпния лукс ... За да успеят, дизайнерите трябва да бъдат достъпни, амбициозни и да предлагат носими дрехи.

Опитвайте се да следвате модните тенденции. Да изглеждате модерни, а не сякаш сте хванали всяка разпродажба през сезона.

View post on Instagram
 

Иска се сериозен труд, много ресурси, постоянство и смелост, за да успееш. Марката Tommy Hilfiger напълно споделя тези ценности, които са в основата и на американската мечта.

Жените носеха мъжки ризи, затова реших да направя женски ризи с мъжко влияние. На практика са едни и същи, но женските са по-секси. Преструктурирани са за женското тяло.

Винаги може да се види разликата между скъпата и евтината риза по интензитета на цвета. Точната светлосиня риза, например, трябва да бъде в дълбок светлосин цвят.

Мъжете, които се страхуват да носят цвят са твърде консервативни. Има едни мъже, които работят на Wall Street и съпругите им ги обличат. Те купуват сиви, черни, тъмносини и графитени костюм. Носят ги винаги с бяла или кремава риза, в комбинация с вратовръзка в червено, бордо или жълто. И черен колан с черни обувки. Това е толкова скучно. Какво ще кажете за оранжево в комбинация с каки?

View post on Instagram