Автор
Пепа Попова - Пепита

Това са най-желаните палта за зима 2022. Ти имаш ли такова? (снимки)

Въпреки факта, че този сезон в колекциите на дизайнерите можете да намерите голям избор от топли якета - от ватирани модели до кожени якета, палтата все още остават основното връхно облекло в есенния гардероб. За да не сбъркате с покупката и да инвестирате правилно в дълготраен и подходящ модел, предлагаме да се съобразите с модните тенденции за този сезон. Освен обемните палта и класическите варианти, големите в модата съветват да се обърне внимание и на карето, животински щампи, ватираните връхни дрехи, кожените палта, цветните модели и особено елегантните варианти с макси дължина.
Ето и кратко ръководство по най-желаните палта за сезон есен-зима 2021/2022.

Ярки цветове


Лимон, червено, зелено, синьо и оранжево са основните нюанси, които красят модните подиуми този сезон. Дизайнерите заложиха не само на цветни поли, панталони, рокли и якета, но показаха и голям избор от ярки палта. Жълтото палто с обемни ръкави на Prada буквално произведе фурор в съвместната нова колекция на марката, създадена от двамата законодатели в модата – Раф Симънс и Миуча Прада. В същото време в колекцията на Balmain подобен ефект произведе червено двуредно палто, а Philosophy do Lorenzo Serafini има модел с едно копче със свободна кройка в нюанс на лятна трева. Е, време е да излезете отвъд неутралните цветове и да започнете да освежавате гардероба си с ярки цветове.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Животински принт

Животинските щампи отново оглавяват класациите на най-популярните тенденции тази есен. Разбира се, можете да започнете запознанството си с анималистични модели с кроп-топове или мини-поли, но ви предлагаме да не губите време за дреболии и директно да се потопите в дълбокото... Изборът е голям - от ефектното палто Etro с леопардова щампа, през макси зебрата в черно-бялата колекция на Michael Kors или късото палто Christian Dior с петна от снежен леопард.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Кожа

Ако си мислите, че най-доброто време за носене не кожени връхни дрехи вече е отминало, трябва да ви разубедим. Този сезон кожените палта са в челните редици на модните тенденции. Освен това сред актуалните модели има както палта от гладка матова кожа, така и лакирани варианти. Междувременно нюансите могат да варират от класически цветови схеми до ярки и пастелни цветове.
Bottega Veneta прeдлага двуредно кафяво палто, Off-White - удължен, лаконичен модел в лавандулов нюанс, а Isabel Marant има модел в стила на главните герои от „Матрицата“.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Класика
Сред изобилието от тенденции дизайнерите не са забравили и добрата стара класика. Ако си поставите за цел да закупите палто, което ще бъде актуално както сега, така и след 5 години, заложете на семпла кройка, минимум детайли и неутрални нюанси. Класическото двуредно палто в черно можете да намерите при Valentino, вечния модел кашмир в камила във Fendi и лаконичната версия в синьо-сиво при Brunello Cucinelli.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Дължина макси

Тази есен или зима определено няма да замръзнете. За да избягате от студа и в същото време да запазите женствеността си, послушайте дизайнерите и изберете палто с дължина макси. Дългите вълнени палта бяха забелязани по модните подиуми на големите седмици на модата, от Ню Йорк до Париж. Макс Мара показа удължена версия на характерното си палто от полар, Sportmax признаха любовта си към сива едноредна вталена версия, а Michael Kors Collection възпя класическо черно палто до петите.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 


Капитонирани

По-горе споменахме модерните ватирани якета, гега е моментът да се съсредоточите върху избора на модерно палто, подобно на завивка. За втори пореден сезон ватираното палто Toteme, не напуска гардеробите на любителките на модата. Това универсално, топло палто със свободна кройка бе избрано от водещи влиятелни лица като Роузи Хънтингтън-Уайтли. Ако искате да експериментирате, помислете за зеленото кадифено ватирано палто Max Mara. За момичетата, които предпочитат гардероба на британските монарси, тази есен Christian Dior показа синьо палто в стила на Елизабет II.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Клетка

"Гъши лапа", "madras", класически шотландски тартан, винтидж карето "Vichy"или "Принца на Уелс" - тази есен всички видове карирани щампи имат място в живота ни, остава само да решите коя от тях кара сърцето ви бие по-бързо. И така, Стела Маккартни показа двуредно класическо палто в каре "houndstooth", което лесно допълва ежедневната визия, Balenciaga, напротив, показа уютен модел в десен “Виши”, а Self-Portrait представи палто в лъскава клетка за вечерни излизания.

View post on Instagram
 
View post on Instagram