Автор
Woman.bg

Транссексуален в инвалидна количка превзема индустрия за 2 млрд. долара

Днес обръщаме поглед към едно момиче на име Аарон Филип, което смело пренаписва историята на модата.

Тя е млада, чернокожа, транссексуална и в инвалидна количка, но всичко това не ѝ пречи да е едно от новите лица на престижната агенция Elite model, която в годините е представлявала имена като Хайди Клум, Наоми Кембъл и Тайра Банкс.

Родена е като момче, но осъзнава, че е момиче, затворено в грешното тяло. Не стига това, но е и прикована в инвалидна количка заради церебрална парализа, тези факти обаче не я отказват от преследване на мечтата. Напротив, амбицират я и ѝ вдъхват сили да извърви дълъг и доста трънлив път. Но ето, че тя успява и стига там, където е днес, доказвайки, че с упоритост и сила на духа, няма непостижими цели.

А 17-годишната Аарон успява не само да привлече вниманието на Elite model и да подпише договор с тях, но и още преди да им стане клиент тя работи за марки като ASOS и H&M. Да, точно така, дори и без агент, тя не се отказва и организира напълно сама ангажиментите си.

"Около година сама се грижих за кариерата си. Сама си намирах ангажименти и координирах снимките, понякога ми се налагаше да викам някой близък, който чисто логистично да ми помага по време на заснемането на рекламните кадри за брандовете", признава трансдамата, споделяйки, че пътят ѝ не е бил лек, но си е заслужавало.

Отдадеността и смелостта на Аарон да се бори за мечтите си не остават неоценени и освен професионалните си ангажименти, моделът получава признание след признание от силните в света на модата. Тя е включена в класация на Vogue за 21 значими личности под 21 години, както и в списъка на списание InStyle с 50-те жени, променили света.

View post on Instagram
 


Доскоро всички погледи бяха насочени към хората с перфектни тела и с изящна визия, но вече все повече са готови да отдадат заслуженото внимание и на тези с различен облик да отпразнуват тяхното съществуване, обнадеждена е тийнейджърката.

А дали надеждите на Аарон ще се оправдаят и промяната ще се случи. Дали светът на модата ще се раздели със стереотипите и ще позволи и на тези, които не се вписват в общоприетите критерии, да излязат на светло, ще покаже само времето. Дотогава адмирации за смелите хора, които не се страхуват да бъдат различни и да се борят за копнежите си.

View post on Instagram