Тя е Ели – първият модел със синдром на Даун, украсил корицата на Vogue

Тя е поредният пример, който чупи стереотипите за красота и женственост, наложени от модната индустрия през годините. Тя е нежна и мила, тялото ѝ не е като вейките, които сме свикнали да виждаме по подиумите. Излъчването ѝ е чисто и невинно.

Тя е Ели Голдщайни – 18-годишната прекрасна Ели, родена със синдром на Даун. И днес – първият модел с това заболяване, станало рекламно лице на Gucci Bеauty.

View post on Instagram
 


Ели е избрана да представи спирала на марката като част от нова кампания в партньорство с Vogue Италия.

Тя е толкова различна и естествена, че неминуемо предизвиква отромен възторг сред читателите, пише „Дейли мейл“.

View post on Instagram
 


Списанието отделя и специално внимание на самата Ели Голдщайн, съобщават още от изданието. Едва 15-годишна, тя подписва договор с агенцията Zebedee Management и оттогава насетне към нея вали нестихващ дъжд от предложения за работа от престижни световноизвестни марки.

Така младата Голдщайн успява да сбъдне една от мечтите си – да бъде под светлините на прожекторите, харесвана и обичана.

View post on Instagram
 


„Гордея се изключително много с фотосесията и бих искала да бъда известна“, признава Ели. С това тя се присъединява към онези повече или по-малко известни личности, които напук на недъзите и несъвършенствата по себе си успяха да докажат, че и те могат. И които продължават да вдъхновяват и да вдъхват кураж на онези, към които все още обществото ни гледа със скептично око и недоверие.

На хора със синдром на Даун модната индустрия подава ръка не за първи път. Безмилостният някога свят на модата става все по-толерантен към различните и тези, които са далеч от стандартите за красота. 22-годишната София Джирау например се превърна в сензацията на Седмица на модата в Ню Йорк през февруари тази година.

View post on Instagram
 


Мечтата си да стане модна звезда сбъдна и 22-годишната австралийка Маделин Стюарт, която днес освен като модел, може да се похвали с кариерата си на талантлив моден дизайнер. Тя е и първият професионален модел с такова заболяване в света.

View post on Instagram
 

Всички те, в това число и Ели Голдщайн, са ярко доказателство, че всеки притежава зашеметяващи възможности, независимо от това с какъв недостатък се е родил. Факт, който трябва да осъзнае всеки един от нас.

Четете още: Маделин - моделът със синдром на Даун