Автор
Весела Георгиева

Уникалната корица на февруарския "Вог" и какво е посланието ѝ? (снимки)

Не е ли необичайна? Февруарската корица на британското издание на списание Vogue събира на едно място едни от най-актуалните и красиви чернокожи модели във впечатляваща фотосесия, която със сигурност ще предизвика голям интерес.

View post on Instagram
 

Февруарският брой на изданието е посветен на възхода на африканските модели.

View post on Instagram
 

На корицата са събрани цели шест чернокожи красавици облечени в черно и в овърсайз тоалети. Става въпрос за Adut Akech, Amar Akway, Majesty Amare, Akon Changkou, Maty Fall, Janet Jumbo, Abény Nhial, Nyagua Ruea и Anok Yai. Имената им не са така популярни, като на редица модели със светъл цвят на кожата, но както коментират от изданието, отношението трябва да се промени.

„Видях и останах зашеметен от тези невероятни модели, събрани от цяла Африка, които са толкова умни и жизнени. Тези момичета дават нов смисъл на думата модел. Трябва да направим така, че да оцелеят в индустрията. Трябва да инвестираме в тях, да ги подкрепяме в списания, реклами, статии“, казва главният редактор на Vogue. Което е и посланието. Да се даде шанс на различните, които всъщност са като нас...

View post on Instagram