Седмицата на висшата мода в Париж е може би основният индикатор и предвестник по отношение на вечерните рокли за идния сезон. В рамките на тази най-чакана от звездите седмица Зухаир Мурад показа своята колекция, вдъхновена от океана и живота там.

View post on Instagram
 

В колекция Haute Couture за сезон пролет-лято 2019, дизайнерът буквално потъва в атмосферата на подводния свят, представяйки въздушни рокли, украсени с пайети, напомнящи коралови рифове, силуети, обгръщащи нежно тялото като топла морска вода, интересни плисета, наподобяващи водна повърхност, вълни и набори като безтегловна морска пяна. В допълнение, морски черупки украсяват вечерните рокли на моделите под формата на деликатни апликации.

Традиционно на подиума доминираха полупрозрачни рокли, щедро украсени с различни декорации и елементи, чувствени и умерено секси. Дългите многослойни шлейфове, наподобяващи опашките на русалки, големите панделки на рамената на моделите и акцентът върху талията в духа на 80-те години се превърнаха в основни елементи на колекцията.

View post on Instagram
 

Вдъхновен от безкрайния морски хоризонт и красотата на дълбините на океана, дизайнерът представи богата палитра в нюанси на синьо, тюркоазено, аквамарин, розово и коралово, седеф и сребро.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram