Elie Saab виртуално ни пренесе в Райската градина и ни зареди с много надежда и оптимизъм с колекция пролет-лято 2022, която представи в Carreau du Temple в Париж. Розови рокли от бугенвилия, лилави орхидеи от органза, бухнали магични облекла, украсени с безтегловни пера, кристали, мъниста и пайети – всички визии сякаш бяха заредени с щастие.
Ливанският дизайнер откри шоуто с пищна рокля с пурпурна пола, украсена с обемни цветя, която зададе тона на цялата колекцията – градина. Появиха се флорални мотиви под формата на нежни каскади от ефирни пъпки върху макси рокли и изящни големи ръчно изработени апликации.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Наред с традиционните дълги поли през новия сезон Ели Сааб експериментира и с мини рокли. Една от най-добрите визии бе рокля с ресни в пурпурно и сребъро с гигантско цвете на едното рамо в стила на Кари Брадшоу. Част от визиите бяха допълнени и от кристални маски, които добавиха мистичност на колекцията.

View post on Instagram
 

По традиция дизайнерът представи серия от няколко абсолютни хита от сатен - ефектни рокли в приказни цветове, украсени с цветни пъпки, увиващи се около врата и раменете. Обемната, елегантна и смела визия са любимото стилистично средство на дизайнера, което винаги привлича вниманието на звездите и прави впечатление на червения килим.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

В Ливан, където сватбената рокля остава една от най-важните категории на марката, булките все още изискват зашеметяващи рокли като тази, която закри шоуто. На модния подиум се появи драматична обемна рокля, обсипана с нежни пъпки от бели цветя и дълъг бродиран воал.

View post on Instagram