Парижката седмица на висшата мода приключи, а последният ден бе отделен за един истински хедлайнер на модния свят. Легендарната италианска модна къща Valentino отново успя да впечатли всички присъстващи, между които София Копола, Къртни Лав, Раф Симънс, Клеър Уайт Келър, Кристиан Лабутен и Селин Дион,

"Вие върнахте красотата на жените", каза Селин Дион на дизайнера Пиер Паоло Пиколи, творческия директор на Valentino, след края на ревюто.

View post on Instagram
 

Тази фраза изразява цялата същност на колекцията, в която италианският дизайнер още веднъж демонстрира, че като никой друг усеща настроението на съвременните жени и е готов да рисува живота им с ярки цветове.

View post on Instagram
 

Модната къща, известна със своите обемни и пищни рокли, този път изненада феновете си и с откровен прозрачен сет, който беше представен на подиума от супермодела на 90-те Наоми Кембъл. С тази визия, обаче, прекалената дързост приключи – Пиер Паоло Пиколо винаги е показвал колко много уважава наследството на легендарната модна къща.

View post on Instagram
 


Именно това е и причината колекцията отново да се превърне в ода на женската красота в нейното многообразие – мулатки и смугли красавици бяха в основата на каста на Пиколи. На фона на кожата им, богатите нюанси на коралово, розово, зелено и синьо изглеждаха още по-привлекателни.

View post on Instagram
 

Освен ярки монохромни визии, дизайнерът демонстрира и романтичната страна на момичето Valentino - поредица от сетове, изпъстрени с диви цветя, големи цветни пъпки и акварелни рисунки, които изглеждат очарователно и напомнят, че дори най-силните момичета понякога просто искат да получат букет от маргаритки.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram