Нощта на „Оскар“-ите премина, а всички ние с притаен дъх очаквахме тази сутрин, за да научим всичко най-любопитно от случилото се на церемонията. Но както копнеехме да разберем кои са наградените филми и артисти, така и как са се представили звездите на червения килим откъм модни решения.

Нощта е била цветна и наситена с изключително интересни идеи, свързани с тоалетите, но един от тях определено ни шокира. Оказа се, че не само женската част от елита на Холивуд е решила да заложи на дългите елегантни рокли...

Актьорът Били Портър напълно разби всякакви приети норми в облеклото, като се появи в пищна черна рокля и кадифено сако. Тоалетът, който със замах съчетава женственост и мъжка елегантност, е дело на дизайнера Кристиан Сириано и е създаден специално за случая. Под кадифената величествена рокля Бил Портър е добавил и бяла официална риза с черна папийонка. На това му се казва скандал!



„Винаги съм бил вдъхновен от модата. Баба ми и майка ми са стилни жени, израснах с любов към модата, но досега съм си поставял граници и не съм бил свободен да изразя себе си напълно. Трудно е да си чернокож и да си гей. Много дълго време мълчах, опитвах се да се впиша в представата на хората за това какъв трябва да бъда и как трябва да изглеждам“, споделя Бил пред медиите.

Актьорът не крие, че причината да облече скандалния тоалет, е желанието му да провокира възгледите на Холивуд за начина, по който се обличат звездите. Също така се чувства длъжен да отговори на всички хомофобски нападки по свой адрес.

Нетрадиционната поява на Бил Портър определено предизвика бурни реакции в мрежата, като спомогна „Оскар“-ите 2019 да се превърнат в една от най-паметните церемонии в историята.

Четете още: Най-зашеметяващият тоалет на Оскарите в годината, в която сте родени