Автор
Woman.bg

Време е за нежност, романтика и вълшебство: Елица Бехар @mademoisellie_ избра Марко Бичего

В най-вълшебното време от годината аз, Елица Бехар @mademoisellie_, ви потапям в един приказен свят на нежност, изисканост, лекота и дори лека романтика.

Запознавам ви с Марко Бичего – невероятен италиански бижутерски бранд, с дълбоки корени, стойностна история и страхотни съвременни произведения на изкуството, които устояват на времето. Създателят е разработил уникален и безпогрешен стил - елегантността на изискана, но неконвенционална форма на лукс, която придружава жените в ежедневието им. Марко Бичего често се вдъхновява от естествените форми, които могат да се открият в природата, и ги вплита по негов вълнуващ и запомнящ се начин в бижутата, които достигат до нас. Бижутата му са изработени от 18-каратово злато и скъпоценни цветни камъни, които са ненатрапчиво забележителни и оставят трайно усещане за красота в съзнанието дълго време, щом един път си се докоснал до тях.


Интересен факт за бижутата на Марко Бичего e, че всяко едно от тях е миниатюрен шедьовър на златарското изкуство, ръчно изработено от майстори, които се открояват със своята елегантност и гъвкавост, подчертавайки стила и личността на притежателя. И точно тяхната неперфектна форма ги прави толкова ценни и уникални – за целта се използва традиционна техника Bulino, която представлява много бавна и красива обработка на повърхността на материалите. Така ние държим в ръцете си не просто красив аксесоар, а предмет с история, много вплетен ръчен труд и високо качество материал. Какво казва самият Марко Бичего за своята работа:

„Моята муза е обикновената, ежедневна жена; такава, която се откроява със своята личност, класа и елегантност; тази, която цени красивите неща, създадени с грижа и страст".

След като ви запознах с работата на иконата на италианската бижутерия – Марко Бичего, е време да ви разведа из най-красивите модели, които грабнаха вниманието ми най-силно по време на изживяването ми в бутици Giulian. Казвам „изживяване“, защото времето, прекарано там, е истинска наслада за всички сетива, а служителите ме накараха да се чувствам като най-красивата жена на света. След като ми разказаха за различните колекции на бранда, споделям с вас тези, които намирам за най-практична, открояващи се и подходящи за подарък не само на ваш близък човек, но и на вас самите – понякога няма нищо лошо в това да се поглезим сами дори без повод. Да започваме!

КОЛЕКЦИЯ МАРКО БИЧЕГО LUNARIA
Бижутата от тази серия определено са за по-смелите дами, които искат да заявят своя стил. Макар и по-обемни обаче, съчетани с нежна дреха в един нюанс, могат да бъдат перфектното допълнение за една завършена красива визия! Наименованието „Lunaria” идва от цъфтящо растение, произхождащо от Централна и Южна Европа – което от латински преведено означава „подобен на луна“. Всички 18-каратови плочки, които виждате, са ръчно гравирани и приличат на венчелистчета от цветя. Тук също е използвана техниката Bulino, за която ви разказах по-рано в текста – ръчно гравиране на сатенената текстура върху благороден метал, за постигане на матов финиш.



JAIPUR
На първо място, основното вдъхновение, изразено във всяко парче от колекцията Jaipur, е това на тези, които го носят - модерни жени, които прегръщат промяната и които не се страхуват да експериментират нестандартно с бижута в името на страхотното си чувство за стил. Много от колекциите на Марко Бичего са вдъхновени от пътувания до места, обогатени със силна история и открояващ се дух. Именно тези модели са вдъхновени от индийския град Jaipur, известен още като „Розовия град“. Много от елементите по този повод са розови турмалинови камъни, в които сякаш е заключена частичка от багрите на тропическите индийски залези, които да ни топлят по всяко време на годината.
Възможността за наслояване е ключова тема при тази колекция и аз съм влюбена в красивата феерия от цветове, която се получава при съчетанието на различните елементи като гривни, обеци, колиета и пръстени.

КОЛЕКЦИЯТА МАРКО БИЧЕГО DELICATI
Тази колекция ми се стори най-практична и лесно съчетаема с различни визии – от елегантни до ежедневни, в зависимост от напластяването на различните елементи. В тази колекция всяко парче е с историческа стойност на вечна класика, пречупена през призмата на новата съвременна жена. Златните плетеници са деликатни, но в същото време силно открояващи се и лесно запомнящи се – никога досега не бях виждала толкова красива симбиоза между нежност и силна отличимост. Изделията са с умерена изисканост и деликатност, както става ясно и от наименованието на линията.



Като заключение бих ви посъветвала да посетите бутици Giulian и сами да се насладите на луксозните бижута, носещи духа на класическата италианска бижутерия. Венецианските корени на Марко Бичего се разчитат във всяко едно негово произведение, а красотата на природата, вплетена в моделите, е силно осезаема и вдъхновяваща. Да имаш бижу, устояващо на времето, с класически, но осъвременен привкус, е най-хубавият подарък, който можеш да направиш.

@mademoisellie_

View post on Instagram
 

Boris Mihaylov Photography

View post on Instagram
 
(платено съобщение)