Автор
Woman.bg

Все още го могат: Старите величия дефилираха за Dolce & Gabbana

Днес обръщаме поглед към модна къща Dolce & Gabbana и ревюто им, представящо пролетно-лятната колекция за следващата година, или иначе казано – модното шоу, за което говорят всички.

Причината ревюто да се радва на такъв интерес са не само звездните дами, които дефилираха на него, но и посланието, което шоуто отправи, а именно - приеми, обичай и бъди горд с гените си.

Доменико Долче и Стефано Габана представиха колекция от изящни тоалети и аксесоари, обединени от идеята за генетичното наследство. Дизайнерското дуо майсторски използва модния подиум, за да призове дамите, а и господата, да заобичат себе си, да не се притесняват от годините и да приемат гените си. Защото именно различието и уникалността на всеки един от нас е това, което го прави специален и красив.

За да илюстрират думите си и нагледно да покажат, че красотата идва в различни форми, дизайнерите заложиха на модели с разнообразен външен вид и възраст.

На котешката пътека с техни творения видяхме от бебета през тийнейджъри и дами в разцвета на силите си, чак до жени с побелели коси. От слаби момичета до пищни красавици като Ашли Греъм, наред с които уверено дефилираха модели, с гордост подчертаващи джендър неутралността си.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Тази изящни и красива смесица от гени, събрана и представена от Доменико и Стефано, бе величествено предвождана от златните момичета на отминалите десетилетия - Карла Бруни-Саркози, Моника Белучи, Ева Херцигова, Хелена Кристенсен и Изабела Роселини, които по думите на дизайнерското дуо демонстрираха генетичното наследство на тяхното семейство.

"Семейството, което представяме, е нашата история от 1984 г. досега", заяви Стефано Габана.


Думите на моделиера отекнаха в залата точно преди на подиума да излязат моделите. Сред тях се открояваха Карла Бруни, облечена в ефектен костюм с бродерии, характеризиращ се с полъха на барока, Моника Белучи в рокля на точки, изящно обгръщаща тялото ѝ, и напомняща за първичната красота на слънчева Сицилия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

На ревюто видяхме още изящната Ева Херцигова в пищна вечерна рокля в черно, Хелена Кристенсен в миди рокля, подчертаваща неподвалния ѝ на времето сексапил, както и Изабела Роселини, облечена в костюм, допълнен от ефектна перелина. До Роселини гордо вървяха сина ѝ и дъщеря ѝ, носеща в ръце собственото си дете – умилителна гледка, но и умело фокусиране върху темата за значимостта на семейството и традициите.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram