Автор
Пепа Попова - Пепита

Животът е прекрасен в новата колекция Alta Moda на Dolce & Gabbana

Светът на модата отново започва да ни провокира и вдъхновява. Италианската модна къща Dolce & Gabbana представи своята нова колекция Alta Moda 2020. Този път мястото за ревюто беше луксозно имение в Милано, а самата колекция гордо носеше името La Bella Vita („добър живот“). Източник на вдъхновение за дизайнерите този път са красивите италиански курорти, които по едно време бяха обожавани от знаменитостите от 50-те и 60-те години: Джаки Кенеди, Аристотел Онасис, Бриджит Бардо, София Лорен и Джани Анели. Творческият дует Стефано Габана и Доменико Долче ни предлагат да тръгнем на вълнуващо пътешествие през Италия и да си припомним като атмосфера и настроение Портофино, Капри, Амалфи, Венеция и Комо.

Новата колекция Alta Moda е лека, цветна и ефирна. Тя включва бродерия, щампи и детайли, вдъхновени от цветята на градините на Портофино, живописните стенописи на вилите с изглед към Средиземно море от епохата на Ренесанса, емблематичната майолика и обожаваните цитруси на остров Капри, които са толкова скъпи и на двамата дизайнери.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Най-емблематичните образи на колекцията Dolce & Gabbana Alta Moda 2020 са ярки рокли, изработени от лека копринена тъкан, напомнящи за луксозния живот на звездите на Bel Paese. Колекцията е изградена върху плавни, леещи се и спокойни силуети, включително летящи рокли, елегантни кафтани, стилни гащеризони, кимоно - рокли, полупрозрачни блузи и палацо - панталони.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Подобно на ярките картички от италианските курорти, много рокли са украсени със скици на крайбрежните градове, а копринените шалове, обикновено вързани около врата, превърнати в тюрбани или дори цели рокли. Жизнеността и свободата, характерни за La Bella Vita се появиха и под формата на поли и рокли от шифон на точки или флорални щампи. В допълнение, кафтаните и кимоната с животински шарки, представляват най-ексцентричната част на тази колекция.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram