Планирате зимна сватба! Значи сте на една вълна с една от девойките на Woman.bg.

Нека тогава заедно разнищим въпроса за най-подходящата сватбена рокля, с която да очаровате както гостите, младоженеца, така и най-белия сезон в годината.

Представете си една бяла феерия навсякъде около вас. Кристали, пера, снежна белота и чистота...

Аха, да, има и още едно изкушаващо предимство да се омъжите посред зима - тъй като няма наплив от желаещи да се бракуват, много по-вероятно е да запазите точно тази ритуална зала, църква или ресторант, които винаги сте искали.

Освен красива роклята трябва да съхрани и вашето чувство за удобство, като това може да бъде постигнато с подходящите за сезона материи и платове.

Когато избираме зимната рокля на мечтите си, е важно тя да излъчва топлина и стил, както и да може лесно да бъде повдигната и събрана отзад. Нали се сещате какви са зимните условия – същински панаир на калта, кишата и водата.

Материи и елементи като тежък атлаз, дантели и брокат, шифон, кристален тюл, бял пух и кожа могат да бъдат подходящ избор.

Сватбените традиции се променят с това и предпочитанията на зимните булки са за различна от чисто бяла на цвят рокля. За това често се избира комбинация с друг цвят като допълнителен акцент.



За да сте адекватно облечени за студеното време изберете рокля с дълги ръкави, дълго палто, наметка или просто красива рокля изработена от топъл плътен плат като кадифе.

В зависимост от това колко е студено навън и колко време ще прекарате навън за снимки и транспорт, можете да подберете най-функционалния вариант на роклята.