Разпространението на коронавирус засегна сериозно модната индустрия: големите модни къщи бяха принудени да отменят круизните шоута, а мнозина се втурнаха да затварят магазините си в особено опасните райони. Представителите на модния свят активно се опитват да помогнат в тази трудна ситуация както с думи, така и с дела.

Киара Ферани откровено разказа какво се случва в Италия, Бела Хадид и Наоми Кембъл се опитват морално да подкрепят последователите си, а Миуча Прада и Джорджо Армани дариха пари за борба срещу коронавируса, луксозният холдинг LVMH обяви старта на производството на дезинфектанти. Италианското издание на Vanity Fair пусна нова серия корици със знаменитости в знак на подкрепа и солидарност в тези размирни дни.

Кориците, които могат да се видят в Instagram профила на списанието, са украсени със снимки на Ал Пачино, Ирина Шейк, Мили Боби Браун, Тони Гарн, Стела Макартни, Робърт Де Ниро, Лий Кебеди, Андреа Бочели, Джонатан Андерсън и други.

Всяка фотография носи и хаштага I love Italia („Обичам Италия“), а по-долу са градовете по света, които са силно засегнати от вируса: Милано, Ухан, Сеул, Техеран, Париж и други. Кориците също призовават "Да се обединим, за да спрем вируса!"

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram