Винаги сме смятали творенията с марка Yves Saint Laurent за особено магнетични. Те са като вечна емблема на стила в най-суров и изчистен вид, идеален за жени с характер. И престижна кариера.

Неслучайно обувките на същия бранд се радват на невероятна популярност, особено сред дами от всякакви съзвездия – актриси, певици, политици и т.н.

Един от най-успешните модели в края на миналата година бяха Imperiale – обувки с висок ток и платформа, които се предлагат в няколко разновидности.

Моделът от есенната колекция е от релефен велур, с който са облицовани и тока, и платформата.

Обувките се срещат и с блестяща подметка, като горната част е от обикновен черен велур, както и от кожа и лак, като най-популярният вариант е с цвят camel. Те се появиха за първи път почти година по-рано, но всяка нова колекция прибавя нови идеи към визията им.

Височината на тока е 16 сантиметра, а на предната платформа – 4 сантиметра.

Неслучайно известните дами обожават този чифт обувки, а сред най-запалените му фенки е ходещият динамит Лейди Гага. Тя ги е комбинирала по всевъзможни начини, включително с огромен дъждобран и с изрязано бюстие и клин. Но се е появявала с тях поне на дузина различни места.

В една от най-забележителните си фотосесии - за британския Harper's Bazaar от края на миналата година, Скарлет Йохансон беше със същия чифт.

И Виктория Бекъм позира за същото списание в края на миналата година в ултра секси фотосесия, а на една от снимките беше с модела на Yves Saint Laurent.

Изглежда стилистите на Harper's Bazaar обожават въпросния чифт обувки, тъй като в американското издание го използваха и при фотосесията на Кристен Стюарт и Робърт Патинсън, публикувана в края на 2009-та.

Певицата Лили Алън се появи на церемония по награждаване с модела обувки, миксиран с блестящ черен клин и още по-блестяща рокля в цвят шампанско.

Актрисата Кейт Бекинсейл разнообрази с кафявия вариант на обувките, в комбинация с рокля с едно рамо. Тя обаче харесва тези обувки и през деня - със семпла тениска и клин.

Риалити звездата Ким Кардашиян също не остана по-назад - комбинацията с ефирна къса рокля и кожено яке е доста сполучлива в случая.