Автор
Пепа Попова - Пепита

Звездни модели и ярки цветове от Versace

Седмицата на модата в Милано е в разгара си и преди броени часове се състоя едно от най-очакваните ревюта - шоуто на Versace.

Донатела Версаче отново събра много впечатляващ звезден кастинг, който със сигурност ще бъде обсъждан не по-малко от самата колекция.

Дуа Липа дебютира на подиума - певицата, която тази година стана лице на есенно-зимната кампания, откри шоуто. Ирина Шейк, Наоми Кембъл, Джиджи Хадид, Емили Райтаковски, дъщерята на Мадона - Лурдес Леон, Иман Хамам и други известни модели също се качиха на подиума.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Колекцията отново се превърна в поредната ода на ярките цветове – във Versace винаги са били смели по отношение на палитрата и никога не са пренебрегвали различните нюанси. Този път модната къща заложи на монохромни изображения в ярко оранжево, синьо, розово, зелено, фуксия. Шоуто не мина и без характерните принтове, които са задължителни за марката. Донатела Версаче повтори вече актуализираното лого, което видяхме премиерно в есенно-зимната колекция, този път в розови и сини тонове върху копринени топове и шалове.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Тя обърна внимание и на наследството на марката. Почти всяка нова колекция, създадена от Донатела, съдържа преработки на емблематичните колекции на нейния брат, основателя на марката Джани Версаче. И ако преди сезон видяхме прераждането на „морската“ колекция на Versace , този път акцентът беше върху безпосаните игли. Тези същите, които закопчаваха роклята, в която през 1994 г. се появи все още не особено известната актриса Елизабет Хърли. Провокативният тоалет предизвика истински фурор, Хърли бързо стана обсъждана знаменитост, и визията й се превърна в култова.

View post on Instagram
 

Виждали сме и преди игли в колекциите на Донатела, но този път очевидно те се превърнаха в един от най-забележимите елементи заедно с ярките цветове, чийто монопол бе прекъсван на моменти от total black визии, които Донатела Версаче никога не пропуска. Потенциалните хитове на колекцията включват латексови рокли и топове и нови вариации на обувки на дебела платформа - подобни ярки обувки от колекцията есен -зима вече наводниха Instagram. И ако цялото това богатство не е достатъчно и искате повече, тогава имаме добра новина за вас. Още една колекция бе представена с участието на Versace като част от Седмицата на модата в Милано в неделя - съвместното шоу на Versace x Fendi, за което ще ви разкажем по-късно.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram