Автор
Woman.bg

11 причини зехтинът да е перфектното разкрасително средство

Още от древни времена зехтинът е известен с положителното си въздействие върху здравето и красотата ни. И да, ако искате да бъдете прелестна като гръцка богиня, ще ви е необходим само той. Можете да го използвате за готвене, за дресинг към салатата ви или да си приготвите домашни маски с него. С негова помощ можете да поддържате фигурата си, защото той топи мазнините, а също така се грижи кожата ви да бъде мека и гладка. Ето как зехтинът ви кара да сияете от глава до пети:



1.Прави косата мека и блестяща

За да имате бляскава грива просто нанесете зехтин върху косата си и я приберете в шапка за къпане. Оставете чудотворната съставка да подейства за около 20-25 минути. След това изплакнете и много скоро ще усетите ефекта. Правете го веднъж седмично.

2.Елиминира пърхота

Зехтинът съдържа витамин Е, който е истински убиец на пърхот. Рецептата, от която се нуждаете, ако страдате от пърхот, е: чаена лъжица зехтин и сок от един лимон. Разбърквате и имате магическата отвара, която трябва да втриете в скалпа си.

3.Премахва грима

Ако продуктът, с който премахвате грима си е свършил и сте забравили да си го набавите, спасението ви се намира в кухнята. Зехтинът е перфектното средство, което няма да увреди кожата ви с излишни химикали. Просто нанесете малко върху памук и изтрийте грима. Не забравяйте да измиете лицето си с вода след това.



4.Омекотява кутикулите

Потопете ръцете си в топла вода и оцет за 5 минути. След това ги подсушете и се намажете с малко зехтин.

5.Помага на ноктите да израснат по-бързо

Виновникът за това отново се казва витамин Е, който хидратира и подхранва ноктите. Просто веднъж в седмицата накисвайте ноктите си в зехтин за около 20 минути.



6.Помага срещу сухота

Ако ръцете ви са сухи и раздразнени, то тогава имате спешна нужда от зехтин. Просто нанесете по една чаена лъжица зехтин на всяка ръка, втрийте добре и обвийте ръцете с пластмасово фолио, за да може течността да се абсорбира достатъчно. Направете го, преди да си легнете и останете с ръкавиците през нощта. Още на следващия ден ще бъдете приятно изненадани от ефекта. След това продължавайте да се мажете с хидратиращ крем.

7.Има антиоксидантно действие

В случай, че някъде по тялото имате загрубяла кожа или възпаление, просто си вземете топла вана със зехтин. Неслучайно много красиви и младолики дами го правят.

8.Подмладява лицето

Както вече отбелязахме, зехтинът е отличен антиоксидант и пръв приятел на красивата кожа. А в комбинация с масло от шеа, няма какво да ви попречи да бъдете винаги красиви. Направете си смес от зехтина и маслото и я използвайте като дневен крем или като маска (просто изчаквате да подейства 15 минути и измивате).



9.Придава блясък на лицето

За естествен блясък на лицето, може да добавите няколко капки зехтин към пудрата си или сенките за очи.

10.Перфектният помощник на спрея за коса

В случай, че използвате спрей, за да бъде косата ви по-здрава и бляскава, пробвайте да добавите няколко капки зехтин. Така е по-добре, нали?

11.Той участва в идеалния скраб

Рецептата е: 2 супени лъжици кафява захар, 2 супени лъжици кафе, 1 чаена лъжица мед и 3 супени лъжици зехтин. Смесете продуктите и втрийте хубаво сместа от глава до пети. Още щом се изплакнете, ще усетите колко по-мека е кожата ви навсякъде.

Четете още: Митовете за акнето и растежа на косата