Автор
Теодор Муховски

11-те вида прегръдки и тълкуванието им

Когато хората се прегръщат, това подобрява тяхното здраве и повишава настроението им. Прегръдката влияе положително върху стреса, вдига самочувствието и подобрява състоянието на имунната система. Има различни видове прегръщане, като всяка прегръдка си има своето тълкувание. Ето някои от най-честите прегръдки и какво означават те:

1. Прегръдка по време на бавен танц



Всеки кавалер е канил някоя дама да танцуват на някоя прекрасна балада. По време на този танц ръцете на жената обхващат врата на мъжа, а представителят на силния пол придържа дамата нежно през кръста. От тази близост се усеща романтика, по време на танца се води тих и приятен разговор, очите често пъти се срещат, а ако двойката е влюбена, може да се стигне и до страстни целувки по време на песента. Разбира се, танцът може да е и между приятели или майка и син или баща и дъщеря. Важното е, че хората се отпускат приятно под влияние на близостта си и се наслаждават на музиката, която звучи.

2. Прегръдка на различно високи хора



Разликата във височината не е пречка двама души да се прегръщат. Това гушкане символизира силните чувства между двама души, които имат различна височина. Обикновено по-типичното е висок мъж да е прегърнал ниска жена. Въпреки, че не винаги му е удобно да го прави, мъжът винаги се опитва да притегли ниската дама към себе си, защото това доставя удоволствие както на него, така и на нея.

3. Прегръдка зад гърба



Подобна обърната прегръдка издава дълбоки чувства у този, който прегръща другия. Ако вашата половинка ви прегръща, докато сте с гръб, това е знак, че тя ви обича, дори без да ви го казва директно. Подобно гушкане означава, че човекът, който го извършва е готов да ви пази и закриля от всякакви трудности в живота.

4. Глава до сърцето



Сгушването до сърцето на единия от двойката е проява на особена нежност и любов. Това се води дълга и успокояваща прегръдка, в която единият от двамата търси закрила и сигурност. Прегръдката е силна, но нежна и внимателна, при нея прегърнатият отвръща с галене по гърба.

5. Гушкане



Традиционната прегръдка между двама влюбени. Тя е дълга и спонтанна, приятна е и за двамата и към нея винаги вървят нежни и хубави думи.

6. Прегръдка под формата на буква А

Това е прегръдка тип "колибка", тя се прилага при среща на двама непознати, които са си комуникирали във виртуалното пространство, но са се видели на живо за първи път. Тя се характеризира с това, че и двамата участници в нея се навеждат един към друг с горната част на тялото си. Прегръдката е кратка, тя е просто символ на уважение и топлота. Подобна може да се приложи и на хора, които не са се виждали дълго време, както и бивши гаджета, с остатъчни чувства един към друг.

7. Групова прегръдка



Такава прегръдка най-често се среща между приятели, познати или колеги, тя е като заклинание за успех и късмет. Тя се прави преди важно събитие, нов проект или нова съвместна работа. Може да се използва и от спортисти, които се надъхват за добър резултат.

8. Мъжко потупване



Двама мъже могат да изразяват приятелските си чувства, като взаимно се потупат по гърба. Това е вид прегръдка, при която може да отсъства очният контакт. Тя е бърза и силна.

9. Хващане през кръста



Ако хващането под кръста се случва на първа среща, тя със сигурност има романтична или любовна нотка. В повечето случаи това е бърза прегръдка, която се прилага от двама души, стоящи близо един до друг. Тя символизира приятелски чувства и взаимност.

10. Мечешка прегръдка



Това е прегръдка, присъща за нежния пол. Жените обичат да се гушкат по този начин. Така те показват, че таят приятелски чувства една към друга и им е приятно да бъдат заедно.

11. Автопрегръдка

Ако човек започне да се прегръща сам, това не означава, че нещо му има. Автопрегръщането има ползотворен и терапевтичен ефект, то може да ни успокои и да ни даде нови сили да продължим напред.

Четете още: Защо сексът за една нощ ни прави по-тъжни