Автор
Woman.bg

13 ерогенни зони, които не бива да пренебрегвате при любовната игра

Трябва да знаете, че ерогенните зони по тялото не са една и две или поне така казват специалистите. "По цялото ни тяло има ерогенни зони", уверява сексологът и директор на института за интимност в Колорадо - Джени Скайлер. Какво е ерогенна зона? Ето и обяснението: "Това е всяка област на тялото, която може да създаде еротична и сексуална възбуда при докосване", обяснява Скайлер. Не бива да пренебрегвате нито една!

1. Устни

Няма как да не започнем от тази част на тялото. Устните действително са свръхчувствителни. Може да увеличете усещането на интимност, като редувате меки, чувствени целувки със страстни такива.

2. Клепачи, чело и бузи

Със сигурност устните не са единствената част от лицето, която е изпълнена с еротичен потенциал. "Бузите наистина са чувствителни", казва Скайлер. "В началото на връзката пробвайте така - леки целувки по челото, клепачите и бузите. Това ще покаже загриженост", обяснява д-р Стивън Снайдер, терапевт от Ню Йорк.

3. Стомах

Колкото и странно да ви звучи, но и стомахът е ерогенна зона. "Коремът може да бъде наистина секси", казва Скайлер. Особено зоната около пъпа е силно чувствително място, което трябва да бъде обсипано с целувки.

4. Шията

"Това е супер секси място", казва Скайлер. Независимо дали сте любители на по-нежните или груби ухапвания при любовната игра, то трябва да се възползвате максимално от тази ерогенна зона. Целувките по тази част на тялото трябва да са на принципа: "Kолкото по-бавно, толкова по-добре", е съветът на специалиста.

5. Китки и колена

Това също са ерогенни зони. Нежните милувки, целувки и дори леки ухапвания по тези части на тялото са доста приятни.

6. Уши

Това е ерогенна зона за доста хора, особено при мъжете. Оказва се, че има обяснение защо ушите са една от ерогенните зони - малко шумолене по време на любовната игра се оказва толкова секси. Според Скайлер ушите са много чувствителни при допир и това изиграва своята роля по време на интимните ласки.

7. Вътрешна част на бедрата

Една наистина завладяваща ерогенна зона. "Много жени обичат да се бъдат докосвани именно там", казва Скайлер. С целувки и нежни ласки, партньорът трябва да се движи бавно нагоре по дължината на крака, докато стигне до вулвата, след което трябва да спре и да повтори всичко това отново.

8. Стъпало

Някои хора смятат, че тази зона наистина е секси. И е така. Целувките по стъпалото може да бъдат подлудяващи.

9. Гърбът

"Гърбът може да не е първото нещо, което ви идва на ум, когато мислите за ерогенни зони", казва Скайлер. Горната част на гърба обаче е място, където се натрупва стрес, така че един масаж може не само да ви отпусне, но и да ви помогне да се възбудите. При много хора масажът действа точно по този начин.

10. Зърната на гърдите

Жените обикновено имат чувствителни зърна. Това е една от ерогенните зони. Тук партньорът трябва да внимава как пипа. В буквален смисъл! Усещането може да е неприятно, ако докосванията са по-груби. За предпочитане са по-нежните докосвания.

11. Гръден кош

Освен зърната, гърдите имат и други ерогенни зони. Много жени се радват да бъдат докосвани между гърдите. Подскажете на партньора си, че може да задържи вниманието си на тази зона от тялото ви и възбудата е гарантирана.

12. Вулва

Е, стигнахме и до това място. Външната част на вагината е гореща ерогенна зона. Трябва да извлечете максимума от тази част на тялото си при интимната игра, а Снайдър съветва вашият партньор да използва при тази ерогенна зона езика, пръстите или пениса си.

13. Клитор

Това е кулминацията! В тази зона, за още по-голямо стимулиране на клитора, може да опитате и с различни секс играчки.