Те са мистериозни, те са умни, понякога са мълчаливи, друг път са крайно разговорливи, но абсолютно винаги си имат мнение. Загадките и практичността са им слабост, имат алергия към глупави хора. Те са предпоследният знак на зодиака, известен още като Водолей. Вече навлизаме в тяхната територия и е време да се гмурнем в дълбините на тяхната интересна и многопластова личност. Представяме ви техните 21 тайни!

1.Не съдят за книгата по корицата

Никой не обича да мисли повече от Водолеите. Никак не им допада да приемат чуждото мнение за чиста монета, имат нуждата да си създадат свое. Дават шанс на всичко и всекиго, не съдят за другите по това, което са чули от останалите хора. Очевидното не им е достатъчно, обичат да се задълбочават.

2.Могат да бъдат и агресивни

По принцип трябва да сте майстори, за да предизвикате яда на този привидно спокоен знак. В повечето случаи изглеждат спокойни, но ако са подразнени от нещо, могат да ви изненадат с пиперлив език и озлобление. Не искате да виждате тази тяхна страна.

3.Не умеят да лъжат

А също така и не обичат да крият истината. Обикновено, когато им се налага да излъжат, те предпочитат просто да замълчат.

4.Обожават изкуството

И по специално музиката. Много представители от тази зодия се занимават с изкуство, защото то отключва тяхната креативна страна, която не обича да се подчинява на логика и граници. Въображението на Водолеите е богато, а най-голямата им слабост е хубавата музика. Често можете да ги засечете по партита и концерти.

5.Понякога мислят прекалено дълго

Една от слабите страни на този знак е, че размишлява твърде много. Впускат се в анализи, които не са съвсем необходими и придават по-голямо значение на проблемите, отколкото трябва.

6.Мразят високомерието

Ако сте егоцентрик и имате твърде високо самочувствие, нямате място в приятелския кръг на Водолеите. Те обичат двупосочната комуникация и ако не сте в състояние да ги изслушвате, дружбата ви няма да продължи дълго.

7.Нямат нищо против сарказма

Това е много меко казано. Всъщност, Водолеите обожават сарказма и понякога могат да бъдат твърде груби към другите. Ако искате да им бъдете приятели, ще трябва да бъдете по-дебелокожи и да се подготвите за остри шегички.



8.Предпазливи са към останалите

Когато създават приятелства, Водолеите избират качеството пред количеството. Доверяват се само на хора, за които са сигурни, че винаги ще бъдат зад тях.

9.Често крият емоциите си

Много често Водолеите изглеждат апатични и крайно незаинтересовани от случващото се наоколо, дори оставят усещането в другите, че имат нещо против тях. Само близките им обаче знаят, че в този момент те преживяват тежък момент. Представителите на тази зодия са много чувствителни и раними, но мразят да го показват пред другите. Обикновено в такива моменти те се отделят и си дават почивка от социалните контакти.

10.Обичат независимостта

За Водолеите е изключително важно да бъдат независими и да разчитат изцяло на себе си. Трудно се обръщат към някого за помощ.



11.Понякога остават неразбрани

В някои случаи другите се затрудняват да разберат Водолеите, защото са малко ексцентрични и показват загрижеността си към другите по странен начин.

12.Живеят за промените

Водолеите определено умеят да бъдат непредсказуеми. Те обичат промяната, а скучната рутина ги потиска и мисълта всеки ден да правят едно и също просто ги побърква. Спонтанни са и винаги готови за нови приключения, животът е за това!

13.Те са заклети бунтари

Нищо не може да ядоса един Водолеи повече от това някой да му каже какво да прави и как да си върши работата. Тази зодия мрази заповедите и се бунтува, когато усети, че се опитват да я управляват.



14.Учат се от грешките си

Водолеите умеят да си вадят изводи, да се поучават от грешките си и рядко ги повтарят.

15.Изобретателни са

Водолеите обичат нещата да се случват по техния начин и не се страхуват нито да изобретяват, нито да експериментират. Те са добри лидери, защото обичат да разбиват границите и да подтикват другите към прогрес.

16.Те са добри слушатели

Тази зодия умее да изслушва чуждите проблеми и да дава уместни съвети. Винаги е насреща, ако се нуждаете от външно мнение.

17.Мигновено попиват новата информация

Водолеите обожават да научават нови неща и ги запомнят светкавично. Бързото разбиране на иновативни и дори сложни идеи, им е вродено качество и винаги са жадни за интересни предложения.



18.Не се страхуват да кажат какво мислят

Една от отличителните черти на Водолеите е ревностното защитаване на личната им позиция. Те са в състояние да променят чуждите възгледи, защото са изключително убедителни, когато представят своите виждания по дадена тема. Да, нямат нищо против да изслушат другите, но не се страхуват да противоречат и да изразяват мнението си със силен тон и високо вдигната глава.

19.Те са царете на втория шанс

Както вече споменахме, Водолеите мразят да съдят другите, независимо какво са чули по техен адрес. Също така разбират чудесно, че никой не е безгрешен и са убедени, че всеки заслужава шанс, когато сбърка. В повечето случай виждат главно хубавото в другите.

20.Понякога са малко странни

Просто са си такива. Не обичат обикновеното и скучното. Падат си по нестандартните неща, дори и във външния вид, но точно заради това другите ги обичат.

21.Мечтаят на едро

Водолеите са мечтатели и си падат по големите цели. Също така те са напълно способни да реализират всичко, за което копнеят. Силно вярват, че бъдещето на планетата е в техни ръце.

Известни личности, родени под знака на Водолея са: Дженифър Анистън, Цветана Манева, Шакира, Парис Хилтън, Деси Банова, Джъстин Тимбърлейк, Гала, Стоянка Мутафова, Боб Марли, Аштън Къчър и Опра Уинфри.

Четете още: С коя зодия ви очаква незабравима нощ