Всички са чували за избухливата му и прибързана натура, но малко от вас знаят колко сложен и многопластов всъщност е характерът на един Овен.

Затова ми позволете да променя грешната представа, която сте си създали за нас, като ви разкрия 21 очарователни характеристики на овнешката природа.

1. Овенът е роден лидер и винаги поема отговорност за действията си

Когато работите в екип, лесно ще забележите кой от неговите членове е зодия Овен. Той ще се открои с инициативност и небрежен шефски маниер. Не се ядосвайте, ако ви изглежда сякаш иска да командва всички. Просто искрено вярва, че само и единствено той може да свърши дадена работа по-добре от останалите.

2. Овенът е безстрашен пред лицето на опасността

Слабостта е непознато чувства за него. Дори да има вътрешни колебания, никога няма да го покаже, защото преди всичко е горд и смел. Когато нещата станат напечени, не очаквайте от Овена да се разплаче и избяга. Той ще понесе всички удари, ще се бие докрай, само и само да постигне своето. Е, като се прибере у дома може и да пусне някоя сълза, но на бойното поле ще е истински гладиатор.

3. Овенът е непредсказуем и спонтанен

Във всяка компания трябва да има поне по един Овен. Така групичката ще бъде винаги на гребена на вълната, а купонът и нестандартните забавления са гарантирани. „Последният ергенски запой“ за тази банда ще бъде една обикновена съботна вечер.

4. Овенът иска винаги да става на неговото

Това е най-независимата зодия, която не обича да й казват какво и как трябва да прави. Ето защо тя често е определяна за черната овца. Със сигурност "Ахат" са се вдъхновили от някой Овен за създаването на култовия си хит.

5. Овенът е прям и няма време за мелодрами

Овните може да са всичко друго, но не и лицемери. Ако не ви харесват или не са съгласни с вас, със сигурност ще го разберете. „Какво, по дяволите, си направила с косата си?“ е реплика, от която трябва да се научите да не се обиждате, ако имате приятел Овен. Но поне ще знаете, че няма да се възхищава на новата ви рокля, а зад гърба ви всъщност да говори колко зле ви стои.

6. Овенът е верен до гроб

Знаете ли каква е разликата между приятел и истински приятел?
Приятелят би ви помогнал да пренесете багаж, а истинският приятел – труп.
Ако имате приятел Овен, той определено е от истинските. Бъдете сигурни, че няма да ви изостави, дори и да се наложи да превозвате кокаин през границата. Но дано все пак не ви се наложи.

7. Овенът винаги има мнение по дадена тема

Овните обичат да бъдат информирани и държат да демонстрират тази своя осведоменост с подчертано лично мнение по всеки един въпрос. И няма да позволят на никой да им затвори устата. Така, че е безсмислено да спорите с тях. Те ще държат на своето до последно и яростно ще защитават позициите си, дори да са разбрали в хода на разговора, че са сгрешили.

8. Овенът може да бъде най-милото същество на света и .... най-големият ви кошмар

Овните не инициират конфликти и ако се държите добре с тях, те ще ви отвърнат с необходимото уважение и добро отношение. Но ако ги предадете или им забодете нож в гърба, се пригответе за отмъщение, на чийто сценарий би завидял и самият Дейвид Линч.

9. Овенът обича конкуренцията

Нищо не може да мотивира един Овен така, както силната конкуренция. Те не познават чувства като завист и неприязън, а се стремят да бъдат по-добри от всеки, който се опита да ги засенчи. Затова се уверете, че сте дошли с най-големия си арсенал, защото Овенът определено няма да се предаде лесно и ще извади всички тайни оръжия, за да докаже, че той е най-добрият и можещият.

10. Овенът притежава нежна душа

На пръв поглед силни и непоклатими, Овните носят нежни и раними сърца под дебелата си броня. Тъй като са изключително емоционални, те лесно се оставят на гнева или тъгата да ги завладее и понякога са им нужни дни, дори седмици, докато влязат отново в релси.

11. На Овена му липсва търпение


Овните винаги бързат за някъде и не понасят, когато някой се опитва да ги забави. Тяхната натура е неспокойна и ако вие не можете да издържите на темпото им, веднага ще бъдете заменени с някой, който може.

12. Овенът е царят на компанията

Ако често излизате с шумни и весели компании, определено имате приятел, който е зодия Овен. Овните са забавни, смели и щури и тяхното присъствие е гаранция за запомнящ се луд купон.

13. Овенът мрази скучната и рутинна работа

Неспокойният нрав на Овена гарантира трудности при справянето със занимания, които са машинални и изискващи серии повторения. Затова рядко ще срещнете представител на тази зодия в някой завод или кол-център.

14. Овенът е сприхав и трудно владее гнева си

Ако един Овен е ядосан, то бъдете сигурни, че всички в радиус от 100 метра ще са наясно с това. Никак не го бива в прикриването на гнева и псевдоним като Ейяфятлайокутъл много би му подхождал, стига да можете да го произнесете без греша.

15. Овенът е амбициозен

Той чертае големи планове за своето бъдеще и няма просто да седи и да чака успехът да почука на вратата му. Овенът е решителен и упорит и постави ли си веднъж някаква цел, нищо не може да застане на пътя му.

16. Овенът обича риска


Овните искат да печелят на всяка цена и няма да се поколебаят да поемат риск, водени от инстинкта си за успех. Ако видите двама души в казино да играят на рулетка, трябва да знаете, че този, който смело залага всичко, е стопроцентов Овен.

17. Овенът е оптимист

Овенът няма време да се тръшка за отминали провали и загуби. Той просто знае, че понякога се случват лоши неща и тревогата няма да му помогне с абсолютно нищо. Вместо това избира да се фокусира върху радостта от победите и се вдъхновява за постигането на нови.

18. Овенът избягва негативните и скептични хора

Овните кипят от енергия и свежи идеи и наистина се дразнят, когато някой, който е станал с дупето нагоре, прави всичко възможно да убие техния ентусиазъм. Затова предпочитат компанията на позитивни хора, готови да опитат всичко и постепенно се дистанцират от песимистите, които ги дърпат надолу.

19. Овенът умее да вдъхновява

Нестихващият оптимизъм на Овните се превръща в неизчерпаем източник на вдъхновение за хората около тях. Амбицията им е заразна и в никакъв случай не позволява на посредствеността да завладее живота им.

20. Овенът е краен в любовта

Когато Овните се влюбят, любовта им е толкова силна, че им отвява главата, заедно с рогата (като се надявам вторите изобщо да не се завръщат отново). Но главата все ще им потрябва в един момент. Те са отдадени напълно на своя партньор и умеят да наситят връзката с интензивност, която я поддържа вълнуваща за дълго време.

21. Овенът е изключително щедър и грижовен

Колкото и да не ви се вярва, Овенът наистина може да ви очарова с деликатност и такт. Въпреки сприхавия си нрав за любимите си хора той би дал всичко само и за само да ги направи щастливи!

Известни хора, които са представители на този уникален зодиакален знак, са Марая Кери, Кийра Найтли, Селин Дион, Елтън Джон, Сара Джесика Паркър, Ръсел Кроу, Кристен Стюарт, Куентин Тарантино и още много...

Автор: Десислава Недева