Автор
Десислава Недева

21 тайни за характера на зодия Дева

Чудили ли сте се някога кое прави личността на Девата толкова уникална?

Девите често се определят като дребнави перфекционисти, но зад това клише стои един много сложен и дълбок характер.

Нека разберем кои са чертите, които превръщат Девите в истински съкровища, които трябва да пазим винаги близо до себе си.



1. Девите никога не празнословят, те действат

Ако една Дева ви каже, че е намислила да направи нещо, бъдете сигурни, че ще преобърне света, но ще постигне целта си. Никога не забравя мечтите си, а ги осъществява.

2. Девите имат аналитично мислене

Те притежават невероятната способност да намерят решение на абсолютно всеки проблем. Това е благодарение на високата им интелигентност и внимание към детайла.

3. Девите не понасят глупостта и невежеството


Девите определено не са най-търпеливите хора на света, когато им се наложи да се сблъскат с хорската глупост и непросветеност. Добре е да бъдат по-толерантни, все пак не всички сме астрофизици, нали?

4 . Девите са чувствителни и емоционални, макар и да не го показват


При общуване с представител на зодия Дева, ще заключите, че те са олицетворение на Ледената кралица, но това съвсем не е така. Дълбоко в душата си те са мили, състрадателни и чувствителни.



5. Девите са заклети перфекционисти

Девите постоянно поставят прекалено високи летви за прескачане пред себе, доста често надхвърлящи собствените им способности. Това може да им причини постоянен стрес и чувство на неудовлетвореност.

6. Девите имат скрита дива страна

Познатите им ги смятат за резервирани и студени, но само истинските им приятели са имали честта да станат свидетели на тяхната нестихваща страст, която тлее някъде дълбоко в душите им.

7. Девите са родени скептици

Докато не видят нещо с очите си, те никога няма безрезервно и сляпо да повярват на каквото ѝ да е твърдение. Не се влияят от чуждото мнение и държат сами да стигнат до изводите, благодарение на желязната си логика.

8. Девите имат собствено мнение по всеки въпрос и не се страхуват да го изкажат

Клюките не могат да подведат една Дева в каквито ѝ да е конспирации, техният бдителен ум и висока интелигентност ги правят резистентни към конформистки изказвания.



9. Девите са тревожни по природа

Девите често премислят прекалено нещата и не спират да анализират дори най-баналната ситуация. Това предизвиква стрес, който може да окаже негативно влияние върху тяхното здраве. Добре е да намерят начини за релаксация и често да изпускат напрежението, за да не прегреят.

10. Девите са умиротворители

Девите не обичат да създават конфликти, а ако случайно попаднат в такива, успяват изключително умело да влязат в ролята на умиротворители и да възобновят добрия тон между събеседниците.

11. Въпреки това винаги отстояват позициите си

Девата никога няма да изневери на идеалите си и да наведе глава пред когото й да било. Без да проявява агресия, тя много добре знае как да те постави на мястото ти, ако се опиташ да я потиснеш.

Четете още: Кои 3 зодии имат "най-слаби ангели"?

12. Девите не понасят да ги поучават

Девите са критични, но за сметка на това никак не търпят критика по свой адрес. Всичко, което правят в живота си е лично тяхна работа и не допускат вмешателства.



13. Девите могат да бъдат на моменти деспотични


Близките им могат да ги възприемат като деспоти, но тяхната едничка цел е работата да бъде свършена и то по най-добрия възможен начин.

14. Девите са привлечени от уверени, амбициозни и интелигентни мъже


Разбира се, чарът и красотата бързо пленяват страстната им натура, но ако не притежавате необходимите качества, Девата бързо ще се отегчи и ще ви замени с по-достоен партньор.

15. Девите трудно допускат нови хора до себе си

На пръв поглед доста сдържани, Девите всъщност имат нужда от време, за да преценят доколко могат да ви имат доверие, преди да разкрият душата си пред вас.

16. Девите могат за секунди да сменят настроението си

Девите много държат да изглеждат спокойни и непоклатими, но отвътре всичко им гори. Когато напрежението ескалира достатъчно, ще се запознаете с другото лице на иначе сдържаните Деви, които сякаш умеят да контролират всяка ситуация.



17. Девите не понасят безредието

Те са безкрайно систематизирани и държат всички вещи да бъдат перфектно организирани и подредени. Също така са маниаци на тема чистота.

18. Девите са разумни и не предприемат необмислени решения

Тяхната рационалност и здрав разум ги предпазват от спонтанни действия, за които след това да съжаляват. Поставени пред избор, те винаги ще преценят „за“ и „против“ и ще вземат решението като се уповават единствено на логиката.

19. Девите са непретенциозни и скромни

Въпреки многобройните си качества и хиляди постижения, Девите остават здраво стъпили на земята и рядко се главозамайват или пък самоизтъкват. Трудно приемат похвали и комплименти.

20. Девите неспирно работят за своето самоусъвършенстване



Те винаги се стремят да осигурят най-доброто за себе си и своите близки, затова неуморно работят да го извоюват. Постоянно мислят за бъдещето и правят планове, които успешно осъществяват.

21. Девите са верни приятели за цял живот

Може да допускат хората по-трудно до себе си, но веднъж спечелили тяхното доверие, ви гарантираме, че ще имате лоялен до гроб приятел.

Известни личности зодия Дева: Агата Кристи, Толстой, Оливър Стоун, Майкъл Джексън, Клаудия Шифър, Камерън Диас, Киану Рийвс, Блейк Лайвли

Четете още: 21 тайни за характера на зодия Лъв