Автор
Ева Лъчезарова

3 лесни стъпки за по-тънка талия на плажа

Ето че лятото е в разгара си, топлите дни са дълги, красиви, с аромат на море и със спомени за незабравими залези. Често обаче щом дойде време за лятната ни почивка чувстваме, че имаме нужда бързо да влезем във форма, особено в областта на талията. Как да я стегнем с три бързи стъпки? Ето го и отговорът:

Стъпка 1: Направете си тридневен детокс

Ще се учудите колко много неща можете да постигнете само за три дни. Правилата са лесни: изключете хляба, преработените храни, сладкото и алкохола. Наблегнете на повече смутита и сурови храни. Задължително започвайте деня с топла вода с лимон, ако обичате можете да добавите към нея и джинджифил.

Ето и примерно меню за трите дни:

Закуска:

Смути: блендирайте 1 банан, шепа спанак, шепа малини, чаена лъжичка сусамов тахан, половин авокадо и кисело мляко на вкус



Обяд:

Смути: 1 краставица, 1 тиквичка, шепа кейл, шепа бадеми, 1 фурма, 3 кубчета лед, ядково или краве мляко.

Следобедна закуска:

1 ябълка

Вечеря:

Салата: зелена салата или спанак за основа, протеин по ваш избор (леща, сьомга, пиле или 2 варени яйца), домати, краставици, чушки и авокадо. За дресинг използвайте 1 чаена лъжица зехтин в комбинация няколко капки лимонов сок.



За да подпомогнете организма си по време на бързия детокс, можете да приемате и добавка от естествен произход, като Детоксифайв. Продуктът е комбинация от 5 съставки, които подпомагат цялостната детоксикация на организма и включва: андрографис, леспедеза, мащерка, репей и селен, които действат заедно в една неповторима формула, която всъщност подпомага естествените процеси в тялото. Преимущество на Детоксифайв пред останалите продукти на пазара е, че не таргетира един единствен орган, а спомага за детоксикацията на организма като холистична система. Продуктът спомага и за защита на клетките от оксидативен стрес, а освен това има благотворно влияние върху имунната система.


Стъпка 2:

След като сте обърнали внимание на менюто си е много важно да включите и движение към плана си. Добре е по време на тридневния детокс да включите в режима си 30-минутни сесии йога и по възможност да си правите кратки разходки след всяко хранене. По този начин ще подпомогнете храносмилането си и ще избегнете подуване в областта на корема. Ако работите на бюро, се стремете да стоите прави възможно най-дълго време. Скорошно изследване показа, че жени, които прекарват по-голяма част от деня си изправени са с 35% по-малко застрашени от затлъстяване. Стойте прави докато говорите по телефона, задължително се разхождайте в обедната си почивка и се опитвайте да ставате от бюрото на всеки час.



Стъпка 3:

Третата стъпка от нашия план безспорно е най-приятната и тя включва планирани разходки по плажа. Често когато отидем на морето се отдаваме на пасивна почивка: хапване на палачинки и катми, спане до късно и понякога дори обездвижване. Това лято обаче ви предизвикваме да изберете активната почивка и да си отделите време за дълги разходки по плажа. Времето прекарано сред природата има благотворно влияние не само върху талията ни, но и върху цялостното ни здравословно и емоционално състояние. Сякаш никога досега в историята на човечеството ние хората не сме прекарвали толкова много време седнали и в затворени пространства.

Това неминуемо води до негативни последици: натрупвания в областта на талията, стрес, изнервеност и липса на тонус и кондиция. Затова ви предизвикваме по време на предстоящата си лятна почивка да отделите поне 20 минути на ден, в които да се разхождате по плажа, важното е обаче да го правите осъзнато, без телефони, мисли за предстоящи проблеми или други тревоги. Отдайте се на летния бриз, чуйте вълните и почувствайте чистия въздух, който ще ви презареди и обнови. Най-доброто време за подобна разходка е рано сутрин преди закуска, но ако не обичате да ставате рано, можете да отделите 20 минути след като обядвате или вечеряте. Една толкова малка промяна по време на екскурзията ви ще ви даде много нови сили, вдъхновение и не на последно място тънка талия.

(в материала има продуктово позициониране)