Автор
Ива Петрова

3 въпроса, които ще определят дали връзката ви има бъдеще

Френската психоложка Мария Джеймсон вече от 15 години работи със семейни двойки. Въз основа на опита си с тях тя е установила, че сходни типове хора все пак се спогаждат по-добре от прословутите „привличащи се противоположности“. С идеална връзка могат да се похвалят само хората, които имат сходни възгледи за живота. Не, това не означава, че и двамата трябва да обичате готвенето или футбола. Но има някои основни неща, които трябва да са сходни – например темпераментът. Иначе връзката няма да продължи дълго.

Въз основа на наблюденията си, доктор Джеймсон е написала научен труд, в който е посочила трите основни въпроса, които влюбените трябва да си зададат един на друг, преди да започнат съвместен живот. Колкото повече общи отговори имате, толкова по-добре. Не ви казваме, че ако отговорите ви се разминават, трябва спешно да се разделите – просто това означава, че ще трябва да положите повече усилия, за да запазите връзката си. При онези късметлии, които дадат подобни или еднакви отговори, съвместният живот най-вероятно ще е лек и приятен, защото те си пасват по темперамент. И не се натъжавайте, ако вашата двойка се провали на този „тест за съвместимост“. Все пак всяко правило си има изключения.



А сега въпросите:

1. Бихте ли искали да обиколите света с каравана?

Този въпрос разкрива вашия характер. Ако си мечтаете за дълго пътешествие с каравана, най-вероятно сте затворен човек. Хората, които обичат общуването, биха възприели подобно пътуване като кошмар, а обещанието „там ще ни е тесничко, но уютничко“ като заплаха. Дори и да е щастлив с вас, този човек се нуждае от общуване с други хора, от свой кръг и свое лично пространство.



2. Обичате ли филми на ужасите?

Отговорът на този въпрос ще покаже дали партньорът ви изпитва липса на адреналин в живота си. Обикновено хората, склонни към тревожност, авантюри и екстремни спортове (алпинисти, водолази, парашутисти) не обичат филми на ужасите – те или се задоволяват с адреналина, който са свикнали да получават в ежедневието си, или са дотолкова тревожни, че не искат да изпитват допълнителен стрес, гледайки хоръри. За един обикновен човек е достатъчно да погледа „Дискавъри“ или епизод на „Странни неща“, за да си получи дозата адреналин. Така че ако партньорът ви иска да гледа фантастика или криминале, а вие ужаси, двамата явно се разминавате по темперамент.

3. На село или в град искате да живеете?

Тук всичко е очевидно – това е най-простият тест за съвместимост. Човек, който си мечтае за тиха къщичка сред природата, никога няма да разбере някого, който не си представя живота без шумния голям град. Познавате ли хора, които дори през уикенда си намират куп задачки и се прибират вкъщи, само за да спят? Такива индивиди трудно биха се спогодили с домошар-интроверт, в бунгало на брега на диво езеро. Можете обаче да потърсите компромисен вариант – да прекарате младостта си в центъра на града, а на стари години да се преместите на по-тихо местенце.



Четете още: Какво искат новите мъже: комплименти, да ги търсите и да се цупят