Автор
Цвета Герчева

3 златни правила за оцеляване при настинал мъж вкъщи

Казват, че прагът на болка на мъжете и на жените е различен. Вероятно заради способността ни да раждаме или пък просто защото сме по-съвършеният пол, ние изпитваме по-малко болка от силните си половинки. Научно доказано, биха казали някои, пълни глупости - ще отговорят други - всичко зависи от нервните окончания и чувствителността на човек. Има обаче едно неписано правило и то е, че мъжете преживяват грипа три пъти по-тежко от жените.

Причината? Психолозите твърдят, че когато е повален от някаква зараза, мъжът се чувства безсилен и сломен. Затова и грипни състояния, които жените прекарват буквално "на крак", мъжете преживяват в леглото с чувството, че светът след няколко часа ще свърши.

И как да е иначе? На жената се пада ролята на истинския войн - тя ходи на работа, гледа децата, грижи се за домакинството и в крайна сметка - наистина няма време да боледува. Затова го прави между другото, докато половинката й традиционно се предава мъченически на грипа и температурата си от 37.1 градуса.

Както често се шегуват моите приятелки - положението "Настинал мъж вкъщи" може да се сравни по важност и спешност само с трета световна война. Истината обаче е, че "Мисля, че се разболявам" са сред най-плашещите думи, които една жена може да чуе от партньора си. Как да постъпим в такъв момент - вижте в нашите 3 златни правила за спешно реагиране при болен мъж у дома:

Вземете си отпуска


За да се справите със своята болна половинка, трябва да сте напълно наясно, че веднага щом се появят първите симптоми, домът ви ще заприлича на "Анатомията на Грей" поне за 5 дни. Затова, отдайте се на тази непосилна лекота на битието, няма смисъл да бързате за работа, после да тичате на пазар, да отделяте време да звъните на родителите му, за да ги успокоявате, че ТОЙ всъщност има само грип... Предайте се още в началото. Останете си поне за един ден вкъщи, защото според психолозите всичко, от което има нужда мъжът с грип, е подкрепа и съчувствие. В голяма доза.

Накарайте го да пие повече течности

Когато грипът почука на вратата ни, има нещо задължително, което не трябва да пропускаме и то е да се приемат повече течности. Независимо какво е мнението на вашия благоверен - намерете начин да го уверите, че трябва да пие достатъчно вода и чайове. Това ще му помогне да се възстанови по-бързо, а вие ще можете отново да си върнете мъжа, в който сте се влюбили. За да се справите успешно с мисия "Болен мъж вкъщи", трябва да знаете също, че е важно да реагирате навременно и бързо. Първите няколко часа след появата на симптомите могат да са ключови, затова се доверете на комбинирано лекарство като "Флудрекс Хот Дринк". Сашетата Флудрекс овладяват бързо всички прояви на простуда и грип, така че е добре да имате винаги под ръка в домашната аптечка.

Оставете му забавления

Когато боледуват, мъжете имат най-голяма нужда от внимание и забавления. Затова, проявете съчувствие - оставете му хубава книга, компютър и телефон на една ръка разстояние от леглото. Не подценявайте мъжките играчки - те са им нужни даже когато пораснат.

(в материала има продуктово позициониране)