Автор
Woman.bg

30 години затвор за Ар Кели: 25 години насилвал деца

Ар Кели беше осъден на 30 години затвор от съд в Ню Йорк за сексуални престъпления срещу деца. Тежката присъда рапърът получи заради ръководената от него в продължение на 25 години мрежа за сексуална експлоатация на непълнолетни. През този период Ар Кели е използвал своята известност и пари, за да примамва жени и деца и да ги експлоатира сексуално.

„Тези престъпления са били вниманително планирани и редовно извършвани в продължение на 25 години. Вие научихте жертвите си, че любовта е робство и насилие“, обърна се съдията към подсъдимия в края на делото.

По време на процеса жертвите на изпълнителя споделиха как той се е гаврел садистично и перверзно с тях, докато са били непълнолетни. Някои свидетелстваха, че е трябвало да спазват строги правила и да не се хранят или да ходят до тоалетна без негово разрешение.

Ар Кели от своя страна не направи изявление. Адвокатите му изтъкнаха, че той е тъжен и съсипан, а поведението му е в резултат на хиперсексуалност, породена от тежкото му детство и от факта, че сестра му многократно е злоупотребявала сексуално с него като дете.

В края на делото жертвите на рапъра се хванаха за ръце в очакване на присъдата. „Ти остави след себе си следа от разбити животи“, заяви съдията на щатския Окръжен съд Ан Донъли.

Певецът е в затвора от 2019 г., като се очаква да бъде преместен в Чикаго, където през aвгуст ще бъде изправен отново пред съда заради обвиненията за детска порнография и възпрепятстване на правосъдието.

Робърт Силвестър Кели е сред най-известните личности, осъдени на затвор за сексуални посегателства в рамките на кампанията на движението против сексуалния тормоз #Азсъщо (#metoo).