4 лесни начина да изгладим бръчките на челото завинаги

С напредването на възрастта трябва да бъдем все по-отговорни към кожата си. А ако се грижим за нея, тя винаги ще ни се отблагодарява и ще бъдем красиви. Несъмнено един от най-често срещаните проблеми, с който много жени се сблъскват са така досадните бръчки по челото. Това е една от първите зони, върху които сякаш е изписано дали се грижим добре за лицето си, или сме по-небрежни към него. Затова е добре да бъдем внимателни и да се отървем от бръчките, които се появяват не само заради годините и липсата на грижи, но и заради гримасите, които правим всеки ден, дори и подсъзнателно. Представяме ви 4 много лесни начина, с които ще можете да се справите с бръчките по челото завинаги:

Маска от банан

Много често решението на проблемите с кожата ни се крият в кухнята или хладилника. Едно от тях е любимият ни плод банан, който може да ни помогне да изгладим челото си, при това бързо. Той съдържа витамини и естествени масла, които подсилват кожата и ѝ придават онзи прекрасен вид, за който мечтаем. Единственото, което трябва да направите е смачкате 1/4 от банан, докато не стане на каша. След това да поставите върху челото си, да изчакате 15-20 минути и да изплакнете с топла вода. Ефектът е моментален.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове са пръв приятел на кожата ви, защото са богати на витамин Е и витамин С. Можете да поставите лимон, портокал или грейпфрут за 10 минути на челото си и след това да се изплакнете с топла вода. Но можете и да си направите тази, също много ефективна, маска: сипете в купа 1/4 чаша прясно изцеден сок от портокал и добавете малко брашно, колкото да сгъстите сока. Разпределете равномерно върху челото, оставете да подейства за 20 минути и изплакнете.

Естествени масла

Кокосовото и маслиновото масло са прекрасни опции за кожата ви, защото я хидратират и спомагат за еластичността ѝ. Те са особено подходящи за суха кожа. Това, което трябва да направите, е просто да разпределите равномерно по челото кокосово или маслиново масло вечер преди да си легнете, след като сте измили лицето си. След като поставите едно от маслата или направите микс от двете масажирайте в зоната на бръчките и оставете да подейства през цялата нощ. Ще видите резултата още на следващата сутрин.

Маска с белтъци и мед

Предлагаме ви ето тази вълшебна маска, която ще ви направи още по-красиви за нула време: в купа смесете 1 супена лъжица мед с белтъка от едно яйце. Поставете сместа върху челото (можете и по цялото лице и шията) и изчакайте 15 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Четете още: Вижте какво ще ви се случи, ако една седмица не се поглеждате в огледалото