Автор
Woman.bg

4 лесни съвета как да изглеждате стилни всеки ден

Нека поговорим за това как да изглеждате стилно всеки ден, защото е по-лесно, отколкото си мислите. Няма значение какъв е вашият бюджет, начин на живот или структура на тялото. Всичко, което е необходимо, е малко време, дисциплина и усет, за да покажете най-красивите си черти, независимо дали ще правите йога стречинг, или се отправяте към офиса с костюм.

Може би сте опитен професионалист, студентка или майка, която работи от вкъщи? Въпреки тези различни житейски роли, всички споделят едно общо нещо, което е свързано със стремежа за привлекателен външен вид, без да се налага да се суетят и безпокоят как точно да го направят.

Тази статия споделя стратегии, трикове и съветите, които работят за модерните съвременни жени. Стандартните предпочитания не са в този списък, като например красив маникюр, естествен грим и красива прическа. Разбира се, тези детайли също допринасят за добрия външен вид, но ще се опитаме да вникнем много по-дълбоко в разбирането за добър стил.

Съветите, които ви предлагаме, са практични, лесни за изпълнение и ще ви помогнат да изглеждате привлекателно и женствено всеки ден. А ако сте и от хората, които обичат да не губят време в обикаляне по магазини, можете да се възползвате от елегантните и шик предложения на eMAG. Със сигурност ще бъдете приятно изненадани – само разгледайте няколко от предложенията там, за да се уверите.

Отърви се от всичко, което „става“
Ключът към това да изглеждате стилно е да носите неща, които обичате. Много дами не осъзнават, че не е достатъчно една дреха да „става“, за да я купят. Помислете колко неща сте решили да закупите само защото ви пасват, или са били на разпродажба? Почти всяка жена има дреха или цял тоалет, които не обичат, а често дори не го харесва. Не са рядкост случаите, когато той не отразява и стила им. Ако това ви е познато, то вече е време да се замислите и да спрете да го правите.

За бърз и ефектен тоалет, заложете на неутрална цветова палитра
Този съвет не е за всеки, но ако харесвате класическите решения, тогава може да се опитате да се придържате към неутрални цветове, защото това е лесен начин да изглеждате наистина добре. Вижте например тази светлобежова рипсена рокля по тялото с отвор на гърба, 45 % от чийто състав е рециклиран полиестер. Или тази разкошна лавандуловосиня разкроена пола с висока талия – тя придава изключителна женственост и може да прикрие някои несъвършенства на вашите бедра. За да завършите визията си, можете да я съчетаете с бяла вталена блуза с дантела. Ето как неутралните цветове се комбинират и съчетават лесно, но освен това оставят околните с впечатление за добър вкус.

Когато се съмнявате, заложете на черното
Съпротивата срещу носенето на изцяло черни тоалети е абсолютно ненужна, защото те се пренасят в толкова много стилове. Нали не сте забравили за малката черна рокличка, която десетилетия наред остава актуална? С добрия черен тоалет можете да едновременно да създадете класическа, артистична визия, такава с европейско излъчване, градски шик. Всичко! Можете да носите черен тоалет без аксесоари или да го „използвате“ за платно, за да акцентирате на красиви бижута.

Някои от най-шикозните жени в историята успяха да превърнат черния тоалет в класика. Така че, ако ви харесва – носете го. То е винаги на мода и ви помага да изглеждате стилно в дните, в които не искате да мислите какво да носите. Ето няколко добри попадения в черно:
панталон с висока талия и стеснен крачол
• семпла, но изключително секси блузка с обло деколте
нежен дантелен сутиен с триъгълни чашки

Инвестирайте в семпли дрехи
Категорично заставаме зад тезата, че добрите дрехи не са просто покупка, а инвестиция – в самочувствие и в имидж на съвременната жена. Предлагаме ви топ три артикула, за които бихте могли да похарчите повече и които незабавно ще подчертаят привлекателният ви външния ви вид, особено през по-студената част от годината. На първо място това е класическо палто в кафяво или пастеленорозово за по-смелите дами. Следващият артикул е кафява чанта без принт от еко кожа, а за да завършим тоалета, добавете само класически кожени боти в цвят карамел.

Един от любимите на много дами комбинации за хладно време е поло и дънки. Това е лесен вариант, когато се налага да балансирате между професионалните си задължения и тези с децата.

За да завършим вдъхновяващо, нека си припомним, че именно френската дизайнерка, революционизирала женската мода Коко Шанел, е казала, че никога няма втори шанс, за да направиш добро първо впечатление. И простотата е ключът към истинската елегантност.