Автор
Кристина Кирова

4 модни трика как да изглеждаш с 10 години по-млада и секси

Всичко в този живот е в наши ръце, с изключение на едно - ходът на времето. За съжаление, годините си минават, а ние не ставаме по-млади, обаче модата винаги е на наша страна и с помощта на дрехите си можем много лесно да надхитрим времето и да изглеждаме секси, независимо на каква възраст сме. А това е единствено въпрос на желание, защото триковете са много лесни. Ето кои са те:

По-малко черно, по-малки бижута и по-малко грим

Черното е класика и може да се комбинира с всичко. Но то определено не е на наша страна, когато искаме да избягаме от възрастта си и да изглеждаме по-млади. Да, винаги имайте в гардероба една малка, черна рокля, просто защото това си е моден закон, просто не залагайте често на нея или я комбинирайте с дрехи и аксесоари в други, далеч по-ведри, цветове. Същото важи и за черните панталони. И като споменахме аксесоарите - не използвайте големи бижута и спазвайте правилото на Коко Шанел - ако се чудите дали сте прекалили с тях, просто махнете последното, което сте сложили. А относно грима, ако искате да изглеждате с няколко години по-млади, в никакъв случай не залагайте на силния грим, използвайте по-естествени цветове и в по-малки количества. Е, разбира се, винаги е добра идея да използвате червено червило.

Не се крийте в големи, безформени дрехи

Най-голямата грешка на жените над определена възраст е навикът им буквално да се крият в широки дрехи, които в повечето пъти никак, ама никак не очертават достойнствата на фигурата им. Още по-лошо - сякаш акцентират върху тях. Един безплатен, златен съвет - мили момичета, погледнете се в огледалото и обърнете внимание на хубавите зони от тялото си и ги подчертавайте смело, с подходящи дрехи. Красотата идва от самочувствието ви, забравете за срама. Например: ако имате коремче, но краката ви са слаби - не носете широки рокли, за да скриете корема си, а панталони, които да подчертават бедрата и прасците и поли, рокли с дължина, която да позволява да се виждат хубавите ви крака.

Никакви жилетки

С много редки изключения, жилетката винаги състарява външния вид, особено по-широките. Ако сте страстен любител на тази дреха, се постарайте тя да бъде прилепнала по тялото ви и да е в свежи цветове. Разбира се, качествената материя винаги е плюс. Същото важи и за полото. Препоръчително е да използвате сако.

Носете токчета и бъдете в крак с тенденциите

Да, съгласни сме, че с годините токчетата стават все по-изморителни за носене, но те винаги подобряват силуета ни. Не е нужно токчетата да са високи, но определено са за предпочитане пред маратонките и кецовете. И стъпвайте смело, на високи обувки, в тенденциите. Не е необходимо винаги да сте облечени по последен писък на модата, а просто да включвате елементи, които са модерни в момента.

Четете още: Vogue го могат - партито за 130-годишнината на модната библия шашна света