Ще се изненадате, но тези дреболии могат да ви развалят трайно настроението и дори да ви вкарат в депресия.

Жените са достатъчно раними същества, затова много от нещата, на които мъжете може и да не обърнат внимание, нараняват прекрасните дами и ги изкарват извън равновесие. А можем ли да мислим за сексуалност, когато се намираме под постоянен стрес и се чудим как да се справим с всичко това? Съставихме списък от нещата, които могат буквално да изчерпят вашата женска енергия.

Хаос вкъщи

Несъмнено природата е заложила у нас стремежа да бъдем пазителки на домашното огнище, да отбелязваме положението на всяка една вещ в пространството, да запомняме кое къде се намира и да осигуряваме на близките си уют и комфорт. А разхвърляните вещи, натрупаните боклуци и дори намекът за мръсотия могат да ни скапят настроението и да ни създадат стрес. Мъжът може спокойно да прекрачи куп боклуци и дори да метне мръсните си чорапи върху него, но ние жените не сме способни да търпим подобно нещо, без да си навредим.

Неспокоен сън

За да изглеждаме добре, ние дамите имаме нужда от здрав продължителен сън. Дори и учените са потвърдили, че жените трябва да спят повече от мъжете. Но уви, за разлика от господата, които заспиват веднага, щом подушат възглавницата, ние се отличаваме с по-чувствителен сън и се будим и от най-малкия шум. Затова не успяваме да си починем добре и сутрин ставаме озлибени, сънени и с тъмни кръгове под очите. Това със сигурност не ни прави по-секси. Затова ако искате да бъдете привлекателни и желани, правете си поне веднъж седмично „ден на съня“, в който никой и нищо да не нарушава покоя ви. Мъжът ви може и сам да си намери чиста риза и да си направи кафе.

Некачествен секс или липса на секс

Това е безспорен факт. Макар че в много семейни двойки страстта след време угасва, а съпружеският дълг започва да трае по 5 минути и да прилича по-скоро на физическо упражнение, не бива да се примиряваме с това. За да се чувства жената секси, тя има нужда от положителни емоции. Само тогава тя ще бъде щастлива и ще носи радост на близките си.

Постоянно чувство за вина

За жалост светът е устроен така, че жените се подлагат на манипулации, в резултат на които страдат от чувство за вина. Психолозите поясняват, че мъжете и жените реагират различно на обвинения. Представителите на силния пол веднага започват да отстояват правотата си, понякога дори с юмруци, а жените обикновено веднага се признават за виновни (дори ако всъщност не са), стараят се да поправят всичко, да елиминират недостатъците и да направят така, че на околните да им е добре. В крайна сметка на околните наистина им е добре, но женската енергетика остава ограбена.

Безкрайно общуване с приятелки

Разбира се ние имаме нужда от приятелките си и разговорите ни с тях могат да ни освободят от стреса и напрежението и да ни заредят с нови емоции. Но само ако са с мярка! Според психолозите ако една жена по цял ден клюкарства, виси в социалните мрежи и си губи ценното време в презни приказки, в крайна сметка тя ще се чувства уморена, изтощена и емоционално опустошена. Затова е добре да не прекаляваме и да се срещаме с приятелки чак след като приключим с основните си ангажименти.