Автор
Ива Петрова

5 звездни мъже, които изоставиха жените си заради по-младите си любовници

В Холивуд има една порода мъже, които обичат половинките си и делят живота си с тях дълги години. До онзи сюблимен момент, в който някоя друга по-млада дама изневиделица не се появи в живота им и не замае главата им до такава степен, че те мигновено да решат да изоставят дълогодишната си партньорка заради нея.

Списъкът е доста дълъг, но подбрахме от него пет най-известните имена на артисти, зарязали благоверните си съпруги заради по-младите си любовници.

Ричард Гиър

Все още помним онези времена, когато двойката Ричард Гиър и Синди Крауфорд горяха ярко в звездното небе.Малко хора знаят, че след този кратък брак (който продължи четири години) Ричард се установи за дълго време в тихо семейно убежище с друг американски модел - Кери Лоуел. През 2000 г. тя роди син от Гиър и актьорът, както се казва, беше принуден да ѝ предложи брак. Тринадесет години след появата на първото им дете те се разделиха, а до момента на развода бе известно със сигурност, че Ричард вече има нова страст.

Всички интриги обаче бяха забравени, когато актьорът излезе официално с 34-годишната испанска журналистка Алехандра Силва и ѝ предложи брак. Алехандра, която се оказа наполовина по-млада от Ричард, с радост се съгласи да стане булка.

Юън Макгрегър

Юън Макгрегър беше женен за френската дизайнерка - Ив Мавракис, в продължение на 22 години. Двойката има четири деца, едно от които осиновено. През октомври 2017 г. Макгрегър, на 46 г., и Мавракис, на 51 г., обявиха официално раздялата си. Малко преди това да се случи Макгрегър беше забелязан да целува колежката си от „Фарго“ - 32-годишната Мери Елизабет Уинстед.

Според слуховете причина за раздялата между Макгрегър и Маврикс е изневяра на актьора с въпросната му колежка - обвинение, което до днес той отрича и твърди, че нищо между него и Уинстед не се е случило до развода със съпругата му.

Мел Гибсън

Разводът на Мел Гибсън от Робин Мур през 2009 г. е един от най-скъпите разводи в Холивуд. Двойката беше заедно близо 30 години и нямаше предбрачен договор, което струваше на актьора близо половината от състоянието му, оценявано на 850 милиона долара. Според информацията Робин - тогава на 53 години, и Гибсън - тогава на 55 години, са се разделили, когато пианистката Оксана Григориева - тогава на 39 години, е забременяла от него.

Връзката на звездата от „Смело сърце“ с Григориева също му изрезе доста солено. Тя завърши с ожесточена битка за попечителството над дъщеря им - Лучия, и съдебни производства, изпълнени с обвинения в златотърсачество и домашно насилие.

Струва си да се отбележи, че любовните интереси на Гибсън продължават да намаляват с възрастта. През 2017 г. той посрещна деветото си дете - сина си Ларс Джерард Гибсън, от 26-годишната си приятелка - бившата състезателка по езда Розалинд Рос.

Мерилин Менсън



Бурлеската звезда Дита фон Тийз се омъжи за самопровъзгласилия се за суперзвезда Антихрист Мерилин Менсън, когато тя беше на 33 г., а той - на 37 години, но по-малко от година по-късно романсът им претърпя крах. Въпреки че фон Тийз никога не е споменавала името на любовницата на Менсън, пред Daily Telegraph тя разкри, че разводът им е свързан с друга жена.

„Не подкрепях неговите купони или връзката му с друго момиче, колкото и да го обичах. Не можех да бъда част от това.“, казва фон Тийз. Смята се, че това „друго момиче“ е тогава 19-годишната Евън Рейчъл Ууд, която по-късно ще участва в музикалния видеоклип на Менсън „Очила с форма на сърце“ (Heart-Shaped Glasses), вдъхновен от книгата на Набоков "Лолита".

Роуън Аткинсън



О, хайде, мистър Бийн! През 2013 г. британският комик и актьор Роуън Аткинсън се разведе с 23-годишната си съпруга Сунетра Састри, която сподели живота си с Аткинсън в периода му между 56 и 62 години. След това обаче той много бързо се премести при тогава 31-годишната актриса Луиз Форд. Този внезапен "скок" от едното място на другото беше счетен за „неразумно поведение“ от страна на съдията, който уреди развода на Аткинсън и Састри само за 65 секунди.

Днес Аткинсън и Форд все още са заедно и се чувстват по-щастливи от всякога.

Четете още: Звездни мъже, които излизат с далеч по-млади от тях дами