Автор
Антония Дамянова

6 смайващи истории за срещи с пътешественици във времето

Направихме селекция с любопитни факти за срещи с хора, които твърдят, че идват от миналото или бъдещето. Друг е въпросът дали да им вярваме, или не.

Странникът Пономаренко

През 2006 г. в центъра на Киев бил забелязан объркан млад мъж. Той обикалял улиците на града със старовремски костюм и с ретро фотоапарат в ръце, оглеждайки се учудено. По-късно станало ясно, че мъжът се казва Сергей Пономаренко. Той се обърнал към полицията с въпрос къде е улица "Песчаная". Но униформените не знаели за съществуването на такава. В процеса на разговора на младежа му било казано, че датата е 23 април 2006 г. Непознатият започнал да твърди, че е невъзможно. Като доказателство той предоставил документите си, включващи комсомолски билет от 1956 г. с негова снимка и дата на раждане - 17 юни 1932 г. Полицията естествено не му повярвала. Сергей бил принудително изпратен на психотерапевт.

В болничното заведение 25-годишният (както самият той казал) човек говорел за странен камбановиден обект, който видял в небето, преди да се озове в Киев в бъдещето. Той също така споделил лентата от своя фотоапарат. Направените изображения били предоставени за експертиза. Каква била изненадата на лекаря, когато експертите потвърдили, че снимките са направени през 1958 г. „Имах пациент, който твърдеше, че е от миналото, и като психиатър трябваше да поставя диагноза и да предпиша лечение. И изведнъж намирам доказателства за неговата история“, разказва по-късно д-р Павел Крутиков. Историята остава неразгадана. Пономаренко внезапно изчезнал от стаята в психиатричната клиника, въпреки че бил под постоянно наблюдение.

Жертва на катастрофа от миналото

През лятото на 1950 г. се случила автомобилна катастрофа, при която кола блъснала смъртоносно млад мъж на име Рудолф Фец. Човекът бил облечен като излязъл от 19 век. Сред вещите му било открито писмо от 1876 г., сметка за грижи за кон и месингова отварачка за бира. Резултатите от разследването изненадали всички. Оказало се, че човек със същото име изчезнал безследно през 1876 г.

Човекът от Казанск и "небесният кораб"

Съществуват редица истории за пътници във времето, описани в различни хроники. Например в Казанск се споменава за мъж на име Яшка, който изчезнал и се върнал след няколко години. След завръщането си същият разказал невероятни истории и приключения, свързани с пътуване във времето. Според разказа му Яшка срещнал странен мъж в гората, облечен в необичайни бели дрехи. Неизвестният го взел със себе си на „небесен кораб” и му подарил „вълшебни медни монети” за спомен. Яшка твърдял, че е бил там само половин ден, а всъщност липсвал цели пет години.

Милионер от бъдещето

В началото на 2000-те медиите съобщават за човек, който внезапно станал богат. 44-годишният Андрю Карлсин превърнал 800 долара в 350 милиона долара само за две седмици. Как успял да направи това? Предприемчивият американец търгувал, рискувайки големи суми. Но всичките му сделки били успешни! Властите не повярвали на късмета на Карлсин и го заподозрели в измама. Тогава човекът признал, че идва от 2256 г. и затова бил наясно с всички банкови операции през последните години.

Мистериозният самолет

Това е може би най-мистериозната история, в която има повече въпроси, отколкото отговори. През 1997 г. WW News публикува статия за самолета DC-4. Според вестника той е кацнал в столицата на Венецуела - Каракас. Самолетът не бил отразен на радара, летищните служители случайно го забелязали и се свързали с пилота. Той бил изключително развълнуван и казал, че лети от Ню Йорк за Маями и че трябва да кацне сутринта на 2 юни 1955 г. По-късно той попитал къде се намират и по време на кацането възкликнал: "Какво, по дяволите, е това!" Очевидно, виждайки излитащ реактивен самолет.

Странният самолет не останал дълго на земята. След като научил чрез комуникация с контролерите, че е кацнал на място, където датата е 21 май 1992 г., пилотът се уплашил. "Боже мой! Не се доближавайте! Тръгваме си оттук“, казал той. Наземните работници успели да видят изненаданите лица на пътниците в прозорците, а след това самолетът запалил двигателите и излетял в небето. По-нататъшната съдба на DC-4 е неизвестна и записът от проведения разговор все още се намира под строго наблюдение на летището в Каракас.

Уплашената стара жена

Утрото на горещ летен ден през 1936 г. в калифорнийски град. Хората бързали за работа и тогава насред улицата се появила старомодно облечена и ужасно уплашена жена на преклонна възраст. Минувачите се опитали да ѝ предложат помощ, но тя продължила да се държи странно и не влязла в диалог с никого. Тя отчаяно се оглеждала, а след това... изведнъж изчезнала пред очите на десетки очевидци.

Четете още: Пътешественик във времето разкри колко държави ще има в света през 2987