Автор
Теодор Муховски

7 неща, които обикновено осъзнаваме едва след раздялата

Раздялата не е най-доброто преживяване. Често пъти е свързана с негативни емоции. Важно е да си направим необходимите заключения от преживяното. Само по този начин можем да избегнем същите грешки в бъдеще.

Какви изводи можем да си направим след раздялата?

Някои от тях се оказват толкова банални и очевидни, че след известно време се чудим защо не сме се сетили за тях по-рано. Има и неща, които идват в съзнанието ни като нещо ново, което всеки от нас помни до края на живота си.
Ето кои са седемте неща, които обикновено разбираме и осъзнаваме едва след раздялата с партньора си.

Не можем да насилваме любовта

Няма как да заобичаме някого насила или да го накараме той да ни обикне. Може да се предположи, че ако работим върху нещо достатъчно дълго и упорито, очакваните резултати ще дойдат, но в любовта не става така. Там, където няма любов, нито принудата, нито специалните усилия ще проработят.



Само любовта може да не е достатъчна

Въпреки че в началото изглежда, че любовта е това, което движи връзката, след време става ясно, че само това чувство не е достатъчно. Добрите отношения изискват работа и ангажираност и от двете страни. Желанието и усилията само на единия определено не са достатъчни.

Необходимо е първо да обичаме себе си, за да създадем щастлива връзка

Невъзможно е да не обичаме себе си в желанието си да създадем добра и хармонична връзка. Разбирането на собствените ни желания и нужди е важно, преди да пристъпим към любовни взаимоотношения. Важно е да се научим да живеем със себе си, преди да решим да споделим живота си с някой друг.



Не можем да се откажем от себе си

Трябва да уважаваме собствените си нужди и мечти, защото връзката винаги се създава от двама души. Важно е да имаме пространство за себе си и своите страсти и желания. Не е редно постоянно да се жертваме заради друг човек и да живеем неговия живот.

Замитането на проблемите под килима изобщо не помага

Невъзможно е проблемите постоянно да се замитат под килима. Това, че не можем да ги видим временно, не означава, че те ще изчезнат. Само желанието за промяна и ангажиментът за решаване на проблеми могат да предотвратят по-нататъшни бедствия.



Вината за раздялата е и на двете страни

След раздяла и двете страни обикновено са доволни да си разделят отговорността за разпадането на връзката им. Това може да ни накара да се почувстваме по-добре.

Новата любов няма да заличи старата

Не винаги влизането в нова връзка ще позволи да излекуваме болката след разпадането на предишната. Трудно е да забравим това, което е било, само едно щракване с пръсти. Много хора предполагат, че следващата връзка ще бъде подходящото бягство от проблемите, но може да се окаже, че сянката на наскоро приключилата връзка не го позволява. Първо, струва си да работим върху емоциите, съпътстващи раздялата, за да можем да продължим напред, без да товарим и обременяваме новия партньор.

Четете още: Изричането на тези думи преди сън привлича злото в дома ви