Автор
Веселина Петрова

7 неща, на които може би вече никога няма да се радваме в хотелите

Уви, пандемията от коронавируса промени не само нас, но и света. Животът ни никога няма да бъде същият, колкото и да се успокояваме. Нито пътуването, нито престоят в хотел. Да, те ще заработят, но много от нещата, на които сме наслаждавали, вече няма да ги има. Вижте кои!

Минибарът
Твърде вероятно е повечето хотели да се лишат от него, защото вероятността вирусът да остане върху повърхностите на хладилника и аксесоарите в него е доста голяма.

Кърпите
Много експерти предполагат, че хотелите ще спрат да глезят гостите си с кърпи, чехли, сапунчета...


Басейнът – място за усамотение
Да, вероятно в басейните ще бъде допускана определена бройка хора. Няма да ви е гъчкано, тъкмо напротив. В държави като САЩ мярката вече се обсъжда сериозно.

Сбогом, рецепция!
За да се ограничи контактът между служители и гости, вероятно хотелиерите ще задължават хората да се чекират онлайн, като на летището.

Вземете си картата
Факт, върху книжни банкноти COVID-19 може да оцелее до четири дни. Ето защо плащането в брой звучи опасно. И най-вероятно ще бъде заменено от плащане с карта.

Откажете се от многото багаж
Уви, ако вземете, ще трябва да си го носите сами. Защото, заради вируса, много от хотелите ще премахнат услугата на пиколото.


И шведската маса си отива

За да не се струпват много хора на едно място, вероятно хотелиерите ще назначат повече сервитьори, които да обслужват гостите от маса на маса. Няма да можете да се редите по пет пъти за любимите си наденички. Така че свиквайте!