Автор
Теодор Муховски

8 сигурни признака, които подсказват, че мъжът ви изневерява

Рано или късно, без значение колко здрава, страстна и доброволна е връзката ви, ще дойде момент, в който ще започнете да се страхувате, че партньорът ви може да ви изневерява. Тогава постоянно ще се питате: "Лъже ли ме?".

Ако четете тази статия, много е вероятно и вие да се съмнявате във верността на приятеля или съпруга си. Чудите ли се как да разберете дали вашият човек ви изневерява? Искате ли да знаете кои са основните сигнали, които могат да означават изневяра?

Тук ще намерите конкретни отговори и ще разберете при кои признаци трябва да бъдете особено внимателни.

Как да разбера дали той ми изневерява: психология

С течение на годините психологията е постигнала голям напредък в анализа на взаимоотношенията между мъжете и жените. По тази тема са написани много публикации, в които се разглеждат въпроси, свързани с общуването във връзката, споровете, брака, раздялата и, не на последно място, изневярата.

Вече разполагаме с достатъчно знания за възможните причини, които карат мъжете да изневеряват. Тези причини в повечето случаи се различават от причините за изневяра, извършена от жените.

Съществува обаче една причина, която е в основата на отдалечаването на двамата партньори един от друг и се нарича "криза на връзката". Според експертите както мъжете, така и жените са склонни към изневяра, когато връзката се превръща в източник на спорове и води до тъга, недоразумения и общо лошо настроение.

Ако двойката винаги е живяла щастливо заедно и никакви външни фактори не са нарушавали спокойствието на връзката им, няма никаква причина за притеснение. Дискусията за човешката изневяра обаче е малко по-сложна.

Сред многото причини, които карат мъжете да изневеряват, има и една от чисто сексуално естество. Докато жените рядко изневеряват, за да придобият нови "преживявания в леглото", мъжете са много по-склонни да го правят. Ето защо в повечето случаи жените се страхуват, че мъжът им изневерява.

Освен информация за причините, водещи до изневяра, психологията може да даде и конкретни примери за подозрително поведение, което изневеряващите практикуват несъзнателно.

Според психоаналитиците, причините, които карат мъжете да изневеряват, могат да бъдат различни. В тази статия обаче няма да ги анализираме. Вместо това ще се опитаме да ви дадем насоки, които ще ви помогнат да отговорите на въпроса "Изневерява ли ми?". По-долу ще намерите 8 примера за такива сигнали, на които трябва да обърнете специално внимание.



1. Промяна на навиците

Промяната в навиците и поведението е един от основните признаци, че вашият мъж може да се интересува от друга жена.

Разбира се, той ще се опита да не го показва, но вие трябва да го забележите бързо. Подобна промяна обикновено е първият признак, който трябва да ви накара да се замислите. Обърнете внимание на това дали вашият човек:

- става рано сутрин, за да отиде на работа;
- често ви казва, че има служебни ангажименти, заради които трябва да отсъства от дома;
- винаги намира извинения, за да не прекарва времето си с вас;
- започнал е да ви се обажда по-рядко от обикновено;
- организира срещи с нови приятели.

Накратко, ако забележите значителна промяна в предишните му навици, трябва да сте по-внимателни. Никой не променя внезапно навиците си, освен ако няма убедителна причина за това.



2. По-чести и тайни телефонни обаждания

Това е още един предупредителен знак, на който трябва да обърнете внимание. Ако започнете да забелязвате, че приятелят ви често говори по телефона, докато излиза от стаята, постоянно седи в Messenger или от време на време ви обяснява "това е Ангел, ще му се обадя по-късно", имате основателна причина да започнете да се притеснявате.

Обезпокоителен знак ще бъде и ако вашият човек отрича или, което е още по-лошо, се ядосва, ако му посочите, че прекарва много повече време на телефона си или че крие нещо от вас.

Ако наистина говори с приятелите си или с колегите си от работата, той със сигурност ще ви успокои и ще ви отговори например така: "Скъпа, не се притеснявай, просто обсъждаме важна среща, скоро ще ти обясня всичко".

От друга страна, ако забележите, че той избягва да ви даде конкретен отговор или не споменава подробности, възможно е да води разговори, за които не иска да знаете.

Най-добрият и сигурен начин да разберете какво се крие зад мистериозните обаждания и съобщения е да погледнете в телефона на партньора си. Въпреки това ще бъде трудно да се проведе толкова бързо разследване, без да се събуди подозрение.

3. Изблици на гняв и прехвърляне на вината

Има мъже, които, когато изневеряват, не изпитват и най-малкото чувство за вина. Има обаче и такива, които се чувстват зле от това, което са направили, и не могат да се справят с натрапчивите угризения.

Например, някои хора се ядосват за глупости. С други думи, ако забележите, че приятелят ви често се ядосва в компанията ви или показва колко го дразните, той може да иска да ви обвини и да поеме отговорност за предателството.

Това е като да си създадете алиби. Знаейки, че той има "извинения", които са го накарали да изневери, той ще се почувства много по-добре, защото все едно самият той е жертва на изневярата си.

Предателството от страна на любящ и разбиращ човек би го накарало да се чувства изключително зле. Затова ще ви се сърди, въпреки че изобщо не сте го заслужили. Той прави това, за да ви накара да се чувствате виновни и по този начин да оправдае предателството си.



4. Промени в настроението

Изневярата често води до промени в настроението на мъжа. Това се случва, когато той често среща друга жена, която става негова любовница.

В този случай мъжът живее в две връзки едновременно и губи стабилност и равновесие. Положителните и отрицателните му чувства се раздвояват. Нормално е, че те често го водят до щастие, възторг, гняв и тъга едновременно.

Една връзка е източник на безброй емоции, да не говорим, ако сте в две връзки едновременно! Мъжът ви често ще се чувства завладян от чувство за вина, еуфория, несигурност и объркване и ще му е много трудно да скрие тези емоции от вас.

5. Не ви показва обич

Когато предадете човека, с когото сте във връзка, е трудно да му покажете любов и привързаност.

Ето защо, ако някога забележите липса на внимание или проява на привързаност от страна на вашия мъж, не трябва да се преструвате, че нищо не се е случило. Няма значение дали липсва вербална, физическа или материална проява на привързаност към вас. Отдалечаването от другия човек или безразличието към него никога не означава нещо добро.

Партньорът ви може да спре да ви показва обич например заради разкаянието, което го мъчи. В резултат на това той предпочита да се държи сдържано и да не ви показва любов, за да не влошава още повече ситуацията, в която се намира.



6 Променящи се сексуални нужди

Основата на изневярата е физическият контакт между двама души. В резултат на това е неизбежно сексуалните отношения с един мъж да започнат да се различават, ако той придобие допълнителен опит, натрупан с някой друг.

Промените могат да се проявят по два начина: вашият човек може да има повишено сексуално желание или пълна липса на желание да прави секс с вас. В първия случай причината е повишаване на нивата на тестостерон след сексуален контакт с друга жена. Точно както при храната: колкото повече ядете, толкова по-голям е апетитът ви.

Във втория случай той може да не иска да прави любов с вас по две причини: защото вече е доволен от преживяването, което има с друга жена, или защото се чувства изключително виновен за ситуацията, в която се намира.

Затова трябва да обърнете внимание на промените, свързани със сексуалното му поведение. Това е един от признаците, на които трябва да обърнете специално внимание.

7. Високо ценене на личния живот

Личният живот е право на всеки един от нас, дори ако сме във връзка. Проблемът обаче възниква, когато в поведението на половинката ви настъпи значителна промяна. Възможно е той внезапно и неочаквано да не иска да споделя с вас никаква информация и да ви държи далеч от личните си неща.

Ако забележите, че приятелят ви променя кода на телефона си, уверява се, че винаги изключва компютъра си, променя пароли, които сте знаели досега, вероятно има какво да крие.

В допълнение към тези подозрителни прояви, увеличаването на личния му живот може да се прояви например чрез по-слаба комуникация между вас. Ако приятелят ви винаги е бил открит, общителен и готов да споделя всичко с вас, а изведнъж изглежда, че се държи по съвсем различен начин, това е знак, че може би си е намерил друга.



8. Нервност, когато ви питат за изневяра

Когато му кажете, че го подозирате в изневяра и че той наистина няма какво да крие, той няма да има причина да се ядосва. Напротив, той ще се опита да ви успокои и да ви увери, че няма нужда от друга жена в живота си.

Ако обаче той започне да се изнервя, когато в разговорите си намеквате за евентуална негова изневяра, това може да означава, че той наистина ви изневерява. Трябва обаче да се подчертае един важен момент. Ако сте обсебени от изневярата му и продължавате да го питате за нея, нормално и разумно е в някакъв момент той да се разстрои, особено ако наистина не е направил нищо нередно.

Така че този сигнал трябва да се вземе под внимание само когато за първи път го попитате дали ви изневерява и той реагира с гняв. При следващите ви подходи нервността му може да се окаже оправдана. Той ще се разстрои, защото не му се доверявате, и това изобщо няма да означава, че ви изневерява.