Автор
Весела Георгиева

9 съвета към жените, които нямат късмет в любовта

Жените, които нямат късмет в любовта, просто не знаят някои прости правила и правят едни и същи грешки на етапа на запознанствата. Ето какви!

Никога не тичайте след мъж


Спомнете си коментара за заминалия изпуснат трамвай. Със сигурност ще има следващ. И не си струва да бъдете тъжни дълго време, защото някой не ви е оценил и си е тръгнал. Липсвало му е щастие. Не ти. Най-накрая разберете от кого имате нужда, с кого бихте искали да имате сериозна връзка.

Вие не сте универсална ключалка, която може да се отвори с всеки ключ. Имате душа и своите ценности. Всеки няма да ви подхожда. Ако се съгласявате с някого само от страх от самотата, значи нещо не е наред с вас.

Не се отдавайте веднага


Разбира се, вашият вътрешен свят е богат и интересен. В него има както светли, така и тъмни страни. Оставайки сами за дълго време, ние толкова много искаме да се отворим и отдадем на някого, че искаме да бъдем приети напълно. Дайте си време. Бавно отворете себе си, душата си към друг. Разкривайте се по малко и вижте реакцията му. Приема ли ви или не? Ако реакцията е отрицателна или нулева, изчакайте да се разкриете допълнително. Ако няма резонанс това или не е правилният човек, или е твърде рано.



Не бързайте да се отказвате

Не е нужно да скачате веднага в леглото му. Разбира се, има и щастливи двойки, които след бурната нощ на първата среща остават заедно. Но това е по-скоро изключение от правилото. Така че дайте си време. Поне за да разберете какъв човек се опитва да влезе в спалнята ви.

Спри да се самосъжаляваш!

Дори да е имало неуспехи. Кой не ги е имал? Позицията: „Никой не ме обича, никой не се нуждае от мен, съжалете добрите хора като мен“ не помага да се намери щастие в любовта. И да - и в живота като цяло. Съжалението е изтощително.

Обичайте и уважавайте себе си

Осъзнайте стойността си. Почувствайте уважение към всички добри неща, които си направила, които си постигнала в живота. Да обичаш е точно това. Защото това ти си. А любовта към човека е като чистата вода към цветето – тя му дава възможност да живее и да се развива пълноценно, да цъфти.

Спрете да чакате някой да ви обича и тогава ще намерите щастието

Ако нямате любов към себе си в сърцето си, никой друг не може да запълни това. Вие ще бъдете като черна дупка, в която всички добри чувства, които друг човек изпитва към вас, се вмъкват и потъват без следа.



Станете източник на любов

Какво означава това? Това е, когато те гледат и любовта се появява в душата. Любов, не похот. Не бъркайте нещата.

Преди да мечтаете за връзка с човек, опознайте го добре

Често жените идеализират образа на мъжа. Те виждат в него това, което го няма, не е било и няма да бъде. И не забелязват тъмните му страни. И тогава образът на видението нахлува в реалността и болезнено наранява сънуващия със своите фрагменти. Гледайте на партньора си спокойно и разумно.

Анализирайте миналите грешки

Къде е любимото ти гребло, покрай което не можеш да минеш без всеки път да стъпиш върху него и да се нараниш по челото. Можете сами да видите повтарящите се грешки. И след това да се научете да правите нещата по различен начин.

Истината е обаче, че понякога нещата са малко по-сложни. Има и лоши сценарии. Например: „Никога няма да се омъжа“ или „Винаги ще бъда сама“. Това е случаят, когато трябва да отидете на психолог. Трудна е работата. Особено ако има психогенетични предпоставки (това е, когато отрицателен жизнен сценарий се повтаря от поколение на поколение). Също така е препоръчителна консултацията с психолог, ако все още се притеснявате за бившия, ако в душата ви има рани от минали връзки и, разбира се, ниско самочувствие.

Психологическите проблеми трябва да бъдат решавани. Самостоятелно или с помощта на специалист.