Автор
Woman.bg

Абортирани мозъци искат да забранят абортите в България. А знаете ли колко жени умират от криминални аборти?

Абортирай това

Забрана на абортите в България? Сериозно ли? Първо сбръчках вежди невярващо. После се оказа, че съм чула правилно. И към днешна дата се гневя. Браво, господине от Фейсбук! Браво, народни представителю! Браво, консервативни християнино! Хубаво ли ти е? Взехте абортите за евтина политическа дъвка. Това са човешки съдби, това са женски права, това не е за Вас, уважаеми, защото вие не можете и никога няма да можете да го разберете.

Идеята за забрана на абортите в България дълбае като китайска капка устоите на разума, навира се като хлебарка в новинарския поток, а от няколко дни е част от политическия дневен ред. Благодарение на Волен Сидеров a.k.a Златния пръст, който впрочем се сви на евровота, забраната се прокрадва осезаемо като зловоние, опасно като вирус и мъти водата в родното блато още повече.

Златният пръст виждал ли е шиш за плетене?

Ако не знаете, това е популярен инструмент за извършване на нелегален аборт. Ако ви интересува, господине, румънският филм „4 месеца, 3 седмици и 2 дни“ със "Златна палма" от Кан също дава добра представа как се прави аборт, когато законът не позволява. Нека не бъдем наивни – забраната няма да спре жената, която по една или друга причина е стигнала до тежкото решение да прекъсне своята бременност. Защото абортът не е лесен като детска игра, случаен като тежко напиване на импровизиран купон и безболезнен, както се оказва, като „Апартаментгейт“.

В един хубав ден и то съвсем скоро, скъпи дами, може да се окажем обратно в социализма, когато хиляди жени загинаха от ръцете на касапи при криминални аборти. Познавам една такава – майката на моя приятелка почина от кръвоизлив. Бяхме деца, когато ни казаха, че леля Д. е отишла на небето. Всъщност семейството не е могло да си позволи трето дете. Чувала съм ужасни истории, разказани от баба ми, включително за 7 „махнати“ деца от утробата на нейна приятелка, страдала по изби и кьошета на ужасите.

Преди да кажете, че това звучи невероятно, нека си припомним няколко неща. Избирането на Доналд Тръмп за президент беше невероятно. Руската инвазия в Крим беше невероятна. Брекзит беше невероятен. Забраната на абортите и преследването им като криминални деяния в някои американски щати – също. Подобни процеси вървят в Полша, която е силно католическа държава, закачалката за дрехи и до днес е символ на нелегалния аборт. България пък е страната на невероятностите и всеки ден се убеждаваме в това. Заради една стара и изпитана тактика. Тя работи отлично и лови шарани в огромни количества.

Първо се пусна въдицата

Надига се реакция на смут, присмех и на подценяване. Не, няма шанс това да се случи. Да не се косим излишно. Забравяме „глупостта, която четох вчера в интернет“, но след известно време тя се появява, преоблечена и пременена като „новина“. България е първа по аборти в ЕС. Най-много аборти правят жените над 30-годишна възраст. А освен това и най-малко раждат. Изобщо, какво правят тия безотговорни жени?

Веднага се намесва някаква организация, например социологическа. Ама, да, разбира се, България е в демографска криза. Защото жените не раждат, а не защото всяка година хиляди, десетки хиляди млади и стари емигрират заради бедност и нещастие. После някой професор прави елементарна сметка – ако няма аборти, само за 5 години ще се родят толкова хора, колкото живеят... я да размахаме пръст по географската карта... я да помислим многозначително... в Русе. А колко хубаво би било...

Включва се и църквата. Предлага да помислим отново. Хм, Бог създава хората и никой човек не може да определя кой ще живее, при това още преди да се е родил. 26 000 аборта годишно се равняват на 26 000 убийства. Пише го в Библията, а тя е измислена много преди Конституцията и демокрацията, нали така? Вместо отговор, получаваме конспирация – злите сили са въвели аборта у нас, за да може успешно да се самозаличим от лицето на Земята, която е плоска. Е, как не се сетих по-рано!

След това изпълзяват националистите и призовават: Раждайте повече деца! Ако ги кръстите Аспарух, Тервел и Крум – печелите награда. Раждайте и не му мислете. Бедните ги правим овчари. Болните ги даваме в Норвегия. Толкова е лесно, забременяването е като да люпиш семки. Всеки ден може да бъдеш оплодена от твоя здрав, прав и корав български мъж. Не стига, че семейството ти, съседите и колегите постоянно дебнат дали коремът ти случайно не е запълнен от живот, ами сега и родината има право да ти се меси.

В хора се включват и обикновените женомразци – онези, които казват, че жените не могат да се разпореждат със собствените си тела, особено, когато са бременни. Да, домашните насилници и убийците също казват така, понеже жените им са техни. Да се разбира буквално: „жените им“ не са личности, а притежания. В този смисъл и да не раждаш изобщо, и да раждаш прекалено много – няма значение, виновната си ти.

Междувременно се включват политиците – първо по-периферните играчи, след това по-големите риби. Те установяват с „почуда“, че в обществото има разделение по темата, но удобно забравят, че това разделение е тяхна заслуга. Почвата е опипана, разорана, направо асфалтирана за пазарлъци и сметки. И докато това става, а много често и за да се прикрие истинския проблем, публиката трябва да бъде облъчвана масирано. Абортът е грях. Абортът е убийство. Жената е презряна, атакувана от различни посоки. Тя е една утроба без право на глас. Тя е изнасилена чрез думи.

Това е точно тази истерия, която видяхме и за Истанбулската конвенция, и за Стратегията за закрила на детето. Изкуствено създадена, нарочно лишена от разум и факти, оплодена от фалшиви новини, страх и омраза – това е тази истерия, която скопява информирания избор и остъргва отвътре гражданското общество.

Ето това е истинският проблем!

И докато кучетата лаят за или против абортите, керванът си върви, с изпраните политици, с калпавите ремонти и скандалите, с промиването на мозъци и лова на вещици. В случая вещиците са всички жени. И ако трябва нещо да се абортира, предлагам да е това.

Автор: Виктория Димова

Четете още: На какви се правят? Целувката на Кобрата унижава, а забраната за аборт - не!