Автор
Мария Николова

Ах, тази Летисия: Вижте каква рокля извади от гардероба на свекърва си!

Кралица Летисия показа, че е любител на винтидж модата, като вдъхна нов живот на дизайнерска рокля, която не е била носена от 40 години. Красивия тоалет освен това жената на крал Фелипе взе назаем от свекърва си кралица София.

Повод да облече елегантната дреха бе кралско събитие в Мадрид, на което двойката посрещна представители на дипломатическия корпус. С дрехата, произведение на Валентино, кралица Летисия не изневери на елегантния си стил и изглеждаше както винаги очарователно. Тоалетът е комбинация от дълга зелена пола, розово коланче и ефирна блуза с бродирани рози и прозрачни ръкави.

View post on Instagram
 

За последно дрехата е носена от кралица София през 1997 г. по време на държавно посещение в Германия с мъжа ѝ крал Хуан Карлос.

Кралица Летисия, също като Кейт Мидълтън и кралица Елизабет, често рециклира тоалетите си. Това не е и първият път, в който тя взема назаем дрехи от гардероба на свекърва си. През септември миналата година съпругата на крал Фелипе облече една от старите рокли на кралица София за приема в чест на чилийския президент Себастиан Пинера в кралския дворец.

За повода тя заложи на рокля с къс ръкав в пастелни цветове и с флорални мотиви, носена за последно от свекърва ѝ през 1981 г. по време на официална визита в Рим.