Автор
Теодор Муховски

Ако спазвате тези 2 правила, мушкатото ще цъфти като лудо

През лятото балконите и тераси са пълни с ухаещи цветя. Най-често любителите на красиви растения предпочитат да си отглеждат мушкато, защото се гледа лесно и не е толкова претенциозно. И тук няма нищо странно, защото това растение изглежда красиво и не изисква прекалено много грижи.

Достатъчно е да се придържате към две основни правила и цветето ще ви се отплати с дълъг период на цъфтеж.



Мушкатото е цвете, с което хората, които са без опит в грижата за растенията, могат лесно да се справят. С минимални усилия можете да накараме мушкатото да зарадва очите ви с прекрасен вид и да ви осигури сетивно изживяване и наслада за дълъг период от време.

На първо място, трябва да помните, че това растение обича светлината. Ако искате цветето да украси балкона ви, трябва да му осигурите най-доброто слънчево греене. Тогава мушкатото ще започне много по-бързо да развива впечатляващите си цветове. Ако купуваме мушкато от магазин, не трябва да чакате, а бързо да го изложите на слънце или силна дневна светлина. Колкото по-бързо намерите слънчев балкон, толкова по-добре за цъфтежа на растението.



Вторият, също толкова важен принцип в контекста на правилния цъфтеж на мушкатото, е да му осигурите подходящо място за растеж. В този случай не трябва да забравяте да спазвате разстоянието от 25-30 сантиметра между разсада.
Що се отнася до почвата, растението не е много взискателно, така че е достатъчен субстрат, предназначен за балконски цъфтящи растения.

На мушкатото трябва да се осигури влажна почва, тъй като това са най-благоприятните условия за цъфтежа му. Прекалено сухата или разсипана почва ще накара цветето да се развие много по-бавно, а в най-лошият то случай ще изсъхне.



Ако спазвате тези две елементарни правила, красивите цветове на това прекрасно растение ще радват както вас, така и вашите съседи, приятели и гости.

Споделете тази хубава информация с някого, който иска да си отглежда цветя и те да са винаги с красиви и изящни.

Четете още: Как да подобрим качеството на въздуха в дома си