Автор
Мария Николова

Ализе Корне: Новак застава зад всички, а никой от нас не застана зад него

Сагата с Джокович приключи – той е депортиран от Австралия, няма да играе на турнира и да защитава купата, а вероятно и няма изобщо да може да стъпи на Зеления континент цели три години. В тази сложна за тенисист номер едно ситуация малцина от неговите колеги застанаха зад него и се обявиха в негова защита. Вниманието ни привлече звездата на френския тенис Ализе Корне.

Въпреки че призна, че знае твърде малко, за да оценява ситуацията, тя подкрепи Джокович с думите: “Това, което знам, е, че Новак е първият, който се застъпва за играчите. Никой от нас обаче не застана зад него. Бъди силен.“ Малко след тези думи, които написа в Туитър, тенисистката призова: "И, хора, моля, не ме наричайте антиваксър!"

Не липсваха и други подкрепящи думи, но като цяло бяха малко.

„Ноле винаги е бил и ще бъде класа. За мен той е абсолютна легенда, която е направила добро за милиони по света. Това просто не е правилно“, каза американецът Джон Иснър.

Анди Мъри също критикува начина, по който се разви ситуацията за Джокович.

„Не ми харесва, че Джокович е в тази ситуация и че е задържан. Нещата не са добре никъде и за никого. Оставам с усещане, че всичко тук се случи в последната минута и затова стана такава каша. Надявам се това да не се случи на други такива събития. Не бих искал това за Новак, нито нито пък за тениса като цяло. Дано вече всичко е свършило“, обяви бившият номер едно.

В подкрепа на тенисист номер едно се изказа и Сесил Каратанчева. В дълъг пост тя описа цялата процедура, през която преминават всички участници в Australian Open, и сподели мнението си за ситуацията, в която се озова Джокович. Ето и поста ѝ: