Автор
Люблена Папазова

Анна Шехтова: Аз съм красива жена и затова по-лесно работя с мъжете

Анна Шехтова откри преди дни поредната си фотографска изложба. Тя снима знаковите лица от сериала „Откраднат живот”, който се превърна във феномен заради любовта на зрителите и излъчващия се в момента вече осми сезон.

Анна и нейната близначка Боряна бяха едни от най-известните манекенки у нас преди години, снимаха и в киното. След това се задомиха и изчезнаха от публичното пространство, посветени на семействата си. От няколко години Анна, която е съпруга на предприемач и майка на две дъщери, има нова страст-фотографията. Тя подреди вече няколко изложби и е твърдо решена да продължи в тази насока. Дали би позволила на децата си да застанат пред фотоапарата като манекенки, с кой артист от „Откраднат живот” се снима най-трудно и как красотата обезоръжава, разказа Шехтова пред Woman.bg. Изложбата ѝ може да бъде видяна на пешеходния мост над „Цариградско шосе” до "София Тех Парк" до януари 2020 г.

Шехтова с продуцента Евтим Милошев и Пепе

- Кой от артистите в „Откраднат живот” снимахте най-трудно?
- Не бих казала, че съм имала трудности при работата с артистите. Аз бях тази, която се чувстваше доста странно в началото, докато разбера дали те биха ме приели. Направиха го и затова им благодаря. Буквално от втория ден станах част от екипа на „Откраднат живот”. Получих шанса да работя в една много приятелска атмосфера, което е изключително важно, защото иначе няма как да твориш.
- Кой от главните персонажи бе предизвикателство да запечатате на снимка?
- Истината е, че с мъжете бе по-лесно да снимам, защото те ме приемат лесно. Когато видят една красива жена, колкото и нескромно да звучи, те искат да бъдат фотографирани от нея. Жените винаги сме по-взискателни, по изискващи, очакваме да сме най-хубавите и затова ми бе по-лесно да снимам мъжете. Те винаги бяха готови за снимка. Аз съм била и пред, и зад камера. Затова мога от личен опит да заявя, че е по-лесно да работиш с мъже. За мен този проект бе голямо предизвикателство, защото едно е да бъдеш фотограф на събития, а съвсем друго да бъдеш фотограф в киното. Смело обаче бих казала, че се справих и съм доволна от себе си.

Анна и нейната близначка Боряна

- А какво е усещането да си пред и зад фотообектива?
- Различно е. Аз дълго години бях на подиума, докато фотографията е нещо ново за мен. Имам доста по-голям опит като модел и дори досега продължавам да участват като такъв в някои отбрани проекти. Работя със същото вълнение, желание и страст, както преди. Когато обаче открих фотографията, веднага разбрах, че това е моята огромна страст. Носи ми голямо удовлетворение и затова тръпката да съм фотограф или да бъда фотографирана е различна.

С актьора Владо Пенев

- А ще позволите ли на дъщерите си да станат манекенки?
- Бих ги предразположила да изберат това, което харесват и чувстват близо до сърцето си. Важното е работата да ги вдъхновява. Не бих ги ограничила в нищо.

Четете още: Защо мъжете не обичат манекенки