Автор
Кристина Кирова

Аня Пенчева на 64: Все така неотразима и секси

Днес една от най-обичаните и красиви български актриси, призната и за секссимвол, Аня Пенчева, празнува 64-ия си рожден ден. Прекрасната дама радва почитателите си вече няколко десетилетия както на театралната сцена, така и от големия и малкия екран. В нейна чест ще си припомним някои интересни факта от живота ѝ.

Красивата актриса е родом от Смолян. След като завършва гимназия, се премества в София, където завършва ВИТИЗ в класа на проф. Сашо Стоянов през 1980 г. Там тя се запознава с актрисата Ваня Цветкова, с която са близки приятелки и до днес.

Първата си работа получава в Младежкия театър, а през 1987 г. влиза и в трупата на Народния театър „Иван Вазов“, където продължава да играе и до днес. Аня е една от звездите на театъра и играе в множество успешни спектакли като „Веса Железнова“, „Черна комедия“, „Макбет“ и „На четири уши“.

Дебютната си роля в киното Пенчева играе във филма „Тайфуни с нежни имена“, където си партнира с големия Коста Цонев. По същото време се появява за пръв път и на малкия екран в сериала „Адаптация“.

През годините Аня остава една от най-любимите актриси в България и участва в множество продукции, филми и сериали. Сред тях са: „Почти любовна история“, „Хан Аспарух“, „Есенно слънце“, „Пътят на музикантите“, „Време разделно“, „Хотел България“, „Време за жени“, „Секс, лъжи и ТВ: 8 дни в седмицата“ и най-новият филм „Извън пътя“, където си партнира с Деян Донков.

Аня Пенчева среща първата си любов в лицето на големия спортен журналист, тогавашен състезател и републикански шампион по ски, Сашо Диков. Двамата се влюбват силно и не след дълго се женят. Плодът на тяхната любов е дъщеря им Петя, която днес е един от най-известните журналисти у нас. За съжаление бракът на Аня и Сашо не процъфтява и двамата се разделят.

В коридорите на Младежкия театър секссимволът Аня Пенчева среща сценичния работник Ивайло Караньотов. Искрата на любовта пламва бързо между двамата и до днес те са щастливи заедно и са горди родители на сина си Ангел.

Днес Аня Пенчева празнува 63-ия си рожден ден, но продължава да бъде все така невероятна и женствена, също както и преди години. Честит празник, Аня!



Четете още: Пинк: Жените хвърлиха толкова много усилия за равенство, а сега мислят единствено за размера на дрехите си