Автор
Ева Лъчезарова

Астрологът Хули Леонис: зодията показва посоката на душата ни, а родовите връзки са тези, които управляват живота ни

Хули Леонис е един от най-популярните астролози в България, а през годините работата му претърпя значителна трансформация. Днес той съчетава астрологията с различни алтернативни методи като семейни констелации и медитативни практики, автор е на осем книги и има над 50,000 последователи във Фейкбук. Той говори за нещата от живота със завидна категоричност, с която малко хора могат да се похвалят и е посветил работата си на проучването на родовата енергия й влиянието върху развитието на живота на всеки човек. Съвсем наскоро Хули издаде последната си книга "Преходът към себе си" и в това интервю ще поговорим именно за това издание, за свободната ни воля и затова кои теми е добре да отработим до края на турболентната 2020 г.

.Ето какво ни сподели той в едно лично и специално интервю:

-Здравей, твоят метод на работа значително се различава от този на твоите колеги, ще ни разкажеш ли повече за него?

-Моят метод трудно би се сравнил с работата на другите, затова аз не обичам да се квалифицирам нито като класически астролог, нито като психолог. Акцентът в моята работа пада на родовата енергия. Аз правя мой тип терапия, която се базира на астрологията, но отгоре има още много елементи от семейни констелации, арт-терапия, психология, медитативни практики, кристалотерапия. Занимавал съм се с всяка една от тези дисциплини отделно и забелязах, че когато те бъдат комбинирани, може да се получи нещо наистина полезно и вълнуващо.



-Кои са елементите, които за теб са най-важни, когато разглеждаш даден хороскоп?

-По-скоро става въпрос за разглеждане на рождена карта. В моя анализ е важен синтезът на информацията. До него се достига на базата на опита. Всеки начинаещ астролог разглежда позициите в картата отделно и дава информация за тях, защото е достигнал до това ниво на анализ. И тази информация пак е вярна, макар и доста основна и непълна. При мен е важно да усетя картата на човек и да преценя до каква степен човекът пред мен отработва тази карта, до каква степен е себе си. Всеки един анализ вече е последваща стъпка. Това е важно, защото много хора не са себе си, не знаят дори какво означава да си себе си и изобщо не може да се говори за потенциала на картата им. Те често следват жизнените тенденции на някой друг в родовата система – било то майка, баща или по-далечен родственик.

-Каква част от живота ни всъщност е свободната ни воля и каква част е предопределена? Отразена ли е свободната воля в наталната карта и различна ли е тя при всеки?

-Свободната воля не е отразена в рождената карта. Тя си е просто налична и всеки може да я използва, но малко хора искат това да се случи. Те не желаят да използват свободната си воля, защото са прекалено лоялни към родовата си система и виждат света през очите на майка си, баща си или друг родственик. Те са убедени, че ако живеят на базата на собствената си воля, ще предадат семейството си и това ги плаши. Плаши ги факта, че няма да принадлежат и че ще са сами.



-Вярваш, че човек сам избира семейството си и рода, в който да се появи на бял свят. Защо обаче забравяме?

-Напълно съм сигурен, че е така. Ние се раждаме в родови системи, където се отработват теми близки до нашата лична духовна опитност. Ние идваме в тези системи за да внесем светлина, за да помогнем. Забравяме, защото от деца ни възпитават в страхове. Казват ни, че да сме добри означава да сме послушни и да изпълняваме това, което ни се казва, без да се противопоставяме. Така, постепенно, за да се впишем, забравяме.

-Защо настоящата година буквално ни обърна с главите надолу и кои са най-важните астрологични събития, които предстоят до края на 2020-а година?

-Защото е дошъл момент за промяна. Вече е явно, че една промяна трябва да настъпи шокиращо и да ни разтърси, за да може да има траен ефект в живота ни, защото масовият човек има вече добре отработен механизъм да се рестартира и да се връща към спящия си и бездуховен живот. Най-важната енергия, която протича в момента, е тази на ретроградния Марс, който създава много проблеми по отношение на себеизявата, поставянето на границите и агресията. Това са и темите, които е добре да се лекуват през последните месеци на годината.

-Съвсем наскоро на пазара излезе осмата ти книга “Преходът към себе си”, какво те вдъхнови да я напишеш?

-Вдъхнови ме терапевтичната работа, която правя в последно време. Осъзнах, че за хората зодиакалния знак се дава като нещо, което е там, което е развито и от нас се очаква просто да го показваме. Истината е, че зодиакалният знак е просто посоката на душата ни в този живот и той има дълбок смисъл, такъв свързан с родовата ни система. Зодиакалният ни знак е потенциал, който очаква да бъде видян, разбран и развит.



-Какво всъщност означава да имаме връзка със себе си?

-Означава да сме щастливи в собствената ни кожа, а не да се самозалъгваме, че сме. Добрата връзка със себе си предполага лекота в живота и усещане, че всяка една ситуация е правилната за нас и ни учи на ценен, личен урок. Ако често се вайкате и се питате : “Ама защо това ми се случи на мен, с какво съм го заслужил?“, това означава, че нямате никаква връзка със себе си и никакво разбиране за собствения си живот.

-Какъв е дълбокият смисъл на живота, който представяш в книгата?

-Дълбокият мисъл се крие именно в прехода към себе си – да си позволиш да си себе си, да се гордееш със себе си и да живееш щастливо в собствената си кожа.


-В каква последователност би посъветвал да се прочетат твоите книги, от човек, който досега не се е срещал с работата ти?

-Всяка една книга е подходящ вход в моето творчество. В различен момент от живота, различни теми ни дърпат.