Автор
Woman.bg

Баба шокира: Тайната на дългия живот е секс без обвързване

Представяме ви Бренда Осбърн – британката, която успя да доживее 105 г. и продължава да се радва на всеки ден. Едва от година насам тя живее в старчески дом, но преди това години наред е можела да се грижи сама за себе си и знаете ли защо? Защото е осъзнала, че спокойният и дълъг живот идва при дамите, които не хабят нерви по мъже.

Бренда е категорична, че господата и всички вълнения около тях могат да скъсят земния път на една дама. Спомняте ли си, че неотдавна ви разказахме за още една столетница, Маделин Дай, която твърдеше, че е успяла да достигне достолепната си възраст, благодарение на липсата на мъже в живота ѝ? Не можете да отречете – звучи напълно логично. Колкото по-малко нерви, толкова по-дълъг и щастлив живот.



Преди два дни Бренда посрещна 105-ия си рожден ден, усмихната и заобиколена от любимите си хора. Възрастната дама е преживяла две световни войни и много други исторически събития. Винаги е работела като медицинска сестра и за всички десетилетия, в които се е трудила неуморно, е взела болничен само за ден. Тя твърди, че тайната за дългия ѝ живот е усърдната работа, разходките на чист въздух и спестяването на неприятностите – мъжете. Тя не отрича напълно силния пол и секса, но е отказала брака и емоционалното обвързване и очевидно философията ѝ работи. Днес Бренда е щастлива 105-годишна жена и без съпруг. Близките ѝ също потвърждават, че тя винаги е обичала независимостта.

Кралицата също не пропуснала да поздрави Осбърн за рождения ѝ ден с писмо, но столетницата очаквала да я посети лично. Прощава ѝ и продължава да празнува с широка усмивка.

Четете още: Сузанита: Махам се от България