Бащата на Меган Маркъл публикува личното писмо на дъщеря си до него, истината за нея излиза наяве

Войната и съдебните дела на Меган Маркъл срещу някои британски медии не са свършили. Херцогинята на Съсекс продължава да съди таблоид от Острова за публикуването на лично писмо, изпратено от нея до баща ѝ, през лятото на 2018 г. Припомняме, че то бе част от скандалите в семейството на Меган, превърнали се в публично достояние след сватбата ѝ с принц Хари.

Томас Маркъл се появи в лондонски съд чрез видеовръзка, за да даде обяснение на въпроса какво го е подтикнало да предаде фрагменти от съобщението на дъщеря му на пресата. За пореден път той подчерта, че не е публикувал цялото писмо, тъй като това щяло да покаже оше по-ужасни черти от характера на Меган. Въпреки това решил части от него да направи публични, тъй като самият той се бил почувствал дълбоко наранен от собственото си дете.



Бил убеден още и че никой нямало да му повярва. Томас Маркъл подчерта също така, че с това си деяние искал да се противопостави на анонимно разпространяваните от приятелите на дъщеря му „лъжи“ срещу него, имащи за цел да подронят достойнството му. Пред съда той разказа още, че бил „шокиран“ от статия в списание People, която „го омърси, като показа, че е нечестен, безразличен, безсърдечен, търси внимание вместо да е лоялен към своята дъщеря.“

Унизеният баща на херцогинята приел всички тези статии и приказки в публичното пространство като лична атака от страна на Меган и зтова решил да се защити. Той нарече „фалшиви“ твърденията на близките на херцогинята, че Меган искала да възстанови отношенията си с него.

Според твърденията му писмото, което тя му изпратила, не било стъпка към помирение, а категоричен знак, с който искала да му каже, че слага веднъж завинаги край на отношенията с баща си. "Това беше критика, отправена към мен. Тя не написа, че ме обича. Дори не попита как се справям. Не изрази загриженост за инфаркта ми, не зададе въпроси за здравето ми. Всъщност това означаваше края на връзката, а не помирение“, уточни Томас.

Меган Маркъл все още не е коментира думите на баща си. Адвокатите ѝ обаче помолили съдията да уреди производството предсрочно, опасявайки се, че по време на изслушването тя може да се обърне срещу баща си. Те също така са уверени, че победата е на страната на херцогинята.

Четете още: Сестрата на Меган Маркъл издава книга с цялата истина за херцогинята