Автор
Woman.bg

Бащинска любов: Смел татко се жертва, за да спаси детето си

Светът е вцепенен от ужас след кървавия атентат в две джамии в Нова Зеландия.

Въоръжен мъж на име Брентън Тарънт отне живота на 50 души и рани десетки, като с всеки изминал час излизат нови фрапиращи подробности около кървавия акт.

Наред с ужасяващите разкази се появи и поредният пример за безусловната любов, която един родител изпитва към детето си.

Стана ясно, че двегодишно момченце е живо само и единствено благодарение на баща си, който по време на стрелбата скача върху него и го предпазва от сипещия се дъжд от куршуми, използвайки тялото си за щит.

Родителят скрива наследника си, поради което малкото момченце се разминава само с рана в крака и гръбната област.

Баща му обаче е с множество сериозни наранявания.

Британските медии разпространиха смразяващи кадри, на които се вижда как след края на стрелбата, детенцето се е покачило върху своя агонизиращ баща.

"Мъжът ми и синът ни са живи, но ранени. И двамата са простреляни в атентата днес. Съпругът ми е с множество рани и с претърпян дренаж на белия дроб. Откакто е опериран не съм го виждала. Срещнах се със сина ни, който е с огнестрелна рана в крака и гърба. Травматизиран е, но всички сме живи. Благодаря за молитвите ви и за загрижеността ви", написа съпругата на смелия татко.