Автор
Теодор Муховски

Блестяща натурална отвара за отслабване: ще се удивите на резултатите

Факторите, които допринасят за това да се чувствате добре, да сте във форма и да имате стройна фигура, включват преди всичко здравословно хранене и адекватна хидратация. Какво да направите, ако ви е трудно да пиете чиста вода всеки ден?

На помощ идват лимонът и семената от чиа - добавки, които ще направят напитката ви много по-добра на вкус.



Защо е толкова важно да пиете вода всеки ден?

Навсякъде се казва, че трябва да пиете минимум 1,5-2 литра вода всеки ден. Малко хора се придържат към това - особено през есента и зимата, когато се наслаждаваме повече на чай или други топли напитки. Някои хора не могат да се убедят да пият вода - заради това, че им омръзва и няма вкус. Въпреки това си струва да развиете този здравословен навик, тъй като той е полезен в много отношения.

Водата е много важна за организма, тъй като спомага за пренасянето на хранителните вещества до клетките и за премахването на токсините и ненужните отпадни продукти. Количеството, което пием на ден, се отразява не само на вътрешните ни органи, но и на външния ни вид. Водата оказва влияние върху състоянието и стегнатостта на кожата, състоянието на тена, появата на целулит и дори скоростта на изгаряне на мазнините.



Затова си струва да имате винаги под ръка чаша вода и да я пиете между храненията. За тези, които искат да подобрят вкуса ѝ препоръчваме две съставки, които имат благоприятен ефект върху организма. Тази комбинация е идеална за всички, които искат да отслабнат.

Вода със семена от чиа и лимон - как действа?

Тайните съставки са лимонов сок и семена от чиа. Лимонът ще придаде на водата много по-добър вкус, а в комбинация с чиа ще създаде отвара, която изгаря чудесно мазнините. Рецептата е от водещ диетолог, който е доказал, че пиенето на напитка, базирана на тези три съставки, има невероятен ефект. Тя не само помага за по-бързото изгаряне на мазнините, но и ви кара да се чувствате сити за по-дълго време.

Семена от чиа - какво представляват те?

Семената от чиа са класифицирани като "суперхрани" и основното им предимство е, че съдържат:
антиоксиданти омега-3 мастни киселини, протеини и фибри.



Освен това те са нискокалорични, помагат за ускоряване на метаболизма и прочистват червата от токсини.

Подобно на лененото семе, тези необичайни малки семенца имат способността да абсорбират вода, а когато се съединят, набъбват.

Лимоновият сок, от друга страна, освен че е вкусен, има и благотворно въздействие върху червата, като помага за прочистването им от застояло съдържание. По този начин той предотвратява запек и ускорява метаболизма.

Как да приготвя напитка за отслабване с чиа и лимон?

Приготвянето на еликсира за отслабване е много просто. Изстискайте няколко капки лимонов сок в чаша топла вода и добавете една чаена лъжичка семена от чиа - цели или на прах. За да бъде вкусът още по-добър, напитката трябва да се обогати и с малко количество мед.

Получената смес трябва да се пие всеки ден на празен стомах. И не забравяйте балансираната, здравословна диета и ежедневните упражнения.

Четете още: Петър Дънов за уникалните ползи от пиенето на топла вода