Богатството на Кейт Мидълтън: Откъде идват парите на жената до принц Уилям

В ролята си на съпруга на бъдещия крал на Великобритания - принц Уилям, Кейт Мидълтън безспорно е сред най-обгрижваните, състоятелни и добре осигурени финансово дами на Острова. Израснала в заможно семейство, лишенията за нея остават непозната територия.

През 1987 г. майка ѝ и баща ѝ основават фирма за кетъринг – Party Pieces, която се занимава с доставка на храна и украса за партита – бизнес, който превръща родителите ѝ в милионери, а нея и сестра ѝ Пипа - в момичета с щастливо детство.

Днес, където и да се появи, бъдещата кралица-консорт привлича погледите с дизайнерските тоалети и скъпите бижута - неотменна част от гардероба на дама от нейната висота. Безупречният ѝ стил, маниер на обличане и класа са обект на подражание и възхита от страна не само на жените във Великобритания, но и по света.

Тоалетите и царствените ѝ аксесоари обаче далеч не се дължат на факта, че Кейт е херцогиня на Кеймбридж и е част от кралската фамилия. Всъщност, както вече ви загатнахме, личното си състояние тя дължи именно на своите родители.



Според британското издание Time Мидълтън е собственик на 5.3 милиона британски паунда (над 7.3 милиона долара). И тези пари идват не от факта, че е съпруга на принц Уилям, а от семейния бизнес на родителите ѝ Майкъл и Каръл. Всъщност във фирмата за организиране на партита работи и самата Кейт, преди да стане част от кралската фамилия.

Британските медии неведнъж са отбелязвали също така, че още преди да бъде основана компанията Party Pieces, дядото Майкъл Мидълтън е създал семеен тръст с внушителна 7-цифрена сума в него.



Семейството на Кейт притежава и няколко имота на английска земя, от които също получава приходи. Не е и тайна, че конните залагания са отколешна страст и дългогодишна традиция в семейството на Мидълтън, от която също често излизат на печалба, предава Mirror.

От гореказаното дотук спокойно можем да заключим, че Кейт е истинска късметлийка, ударила джакпота както с избора си на партньор, така и с предприемчивите си родители. Така че, няма какво да я мислим, ако един ден реши да се оправя без компанията на своя принц.

И на финал, само за сравнение - състоянието на принц Уилям се оценява на около 40 милиона долара. Част от тях са от наследството, което с принц Хари получиха след смъртта на принцеса Даяна. Други пък са от инвестиции и приходи от кралски имоти.

Независимо от далеч по-скромното имане на херцогинята в сравнение с това на съпруга ѝ, сигурно е едно - Кейт не се е хвърлила в обятията на Уилям, заради парите му.

Четете още: Меган и Кейт пак се хванаха за гушите: Кралското семейство разпространило лъжи за Маркъл